Aangeboden door Internationaal Lied Festival Zeist
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
ILFZ promo © Internationaal Lied Festival Zeist

Grote zangers naar Zeist

Internationaal Lied Festival ZeistHet Internationaal Lied Festival Zeist haalt voor de vierde editie grote zangers naar Zeist. Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 mei kun je tien dagen lang luisteren naar solisten die doorgaans alleen in grote concertzalen als het Concertgebouw te horen zijn. Denk aan Sarah Connolly, Christoph Prégardien, Mark Padmore, Lenneke Ruiten en Robert Holl. Net als voorgaande jaren biedt het festival een intensieve mastercourse voor jonge professionals.

Intieme beleving

Volledig scherm
Sarah Connolly © Jan Capinski

Midden tussen het groen, op steenworp afstand van Slot Zeist, ligt de kerk van de Evangelische Broedergemeente. De centrale locatie voor dit bruisende festival is geliefd bij zowel publiek als musici. De heldere akoestiek en de intimiteit van de zaal zorgen ervoor dat het luisteren naar de vertolking van tijdloze teksten en composities een uitzonderlijke ervaring wordt. Je wordt recht in het hart geraakt tijdens de recitals. Het festival staat garant voor een aantal onvergetelijke uren. Niet voor niets beoordeelden bezoekers het festival vorig jaar met een ruime acht. 

Internationale solisten

Artistiek leider Robert Holl nodigde tal van musici uit binnen- en buitenland uit. Het is bijzonder te noemen dat wereldberoemde solisten naar Zeist komen. De programma’s lezen als een reisgids, met recitals die de veelzijdigheid van de liedculturen van Europa belichten. Het thema dit jaar is dan ook Invitation au voyage. Iedereen is uitgenodigd mee op reis te gaan.

Workshops, lezingen en meer

Volledig scherm
Christoph Prégardien © Jean-Baptiste Millot

Dit jaar staan niet alleen workshops, maar ook korte, intensieve cursussen voor amateurs op het programma. De gratis toegankelijke lezingen geven het publiek een extra dimensie mee als inleiding op de concerten. Aangevuld met liedprojecten voor scholieren en een open podium, is er voor iedereen iets te beleven tijdens het festival.

Raadpleeg voor meer informatie en de kaartverkoop de website ilfz.nl.

Informatie en kaartverkoop

Data : vrijdag 17 t/m zondag 26 mei 2019
Locatie : Kerkzaal Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 12, 3703 CB Zeist
Kaarten : www.ilfz.nl

Volledig scherm
Mark Padmore © Marco Borggreve

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’