Volledig scherm
Repetitie People Places & Things © Bad de Brouwer

Hannah Hoekstra speelt rol van haar leven in internationale theaterhit

Toneelgroep Oostpool (PARTNERBIJDRAGE)Toneelgroep Oostpool speelt vanaf 4 januari de internationale theaterhit People, Places & Things. Een indrukwekkend en actueel stuk over overleven in de 21e eeuw, verslaving en herstel. Over het leven omarmen zoals het is en de zoektocht naar verbinding. Met een indrukwekkende hoofdrol voor meervoudig Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en onder regie van Marcus Azzini (Angels in America).

People, Places & Things is t/m 23 maart te zien in het hele land, waaronder 4 t/m 12 jan in Huis Oostpool Arnhem en 13 t/m 16 feb in Lux Nijmegen. 

Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand

We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. People, Places & Things is een voortelling over falen en weer opstaan in een wereld, waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over de verslaving die op de loer licht. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk.

Quote

We moeten inzien dat we het verleden niet kunnen veranderen, maar de toekomst wel

Marcus Azzini

Een absolute topcast

Hannah Hoekstra speelt een indrukwekkende hoofdrol in People, Places & Things. In de twee uur durende voorstelling gaat zij geen seconde van het toneel. Daarnaast zijn er prachtrollen weggelegd voor onder andere tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter, Loek Peters (Penoza) en Andre Dongelmans (De Luizenmoeder). Marcus Azzini haalde het stuk naar Nederland en tekent voor de regie.

Quote

Ik zag de voorstel­ling in Londen en was direct zo onder de indruk dat ik het stuk naar Nederland wilde halen. Het gaat écht ergens over en is waanzinnig goed geschreven.

Marcus Azzini

Jong, intelligent, knap, succesvol en gebroken

Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent en knap, maar Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol. In een afkickkliniek gaat ze het gevecht aan met zichzelf en haar omgeving. People, Places & Things gaat behalve over de gevolgen van alsmaar meer, harder en intenser willen, over je terugvechten in de maatschappij, het aangaan van verbindingen en het leven omarmen zoals het is. Een voorstelling over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven.

Internationaal succes

De jonge schrijver Duncan MacMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. Met daarin een ijzersterke rol voor een jonge vrouw. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. People, Places & Things is tot en met 23 maart te zien in heel Nederland.

Kaarten en meer info op toneelgroepoostpool.nl

Volledig scherm
Repetitie People Places & Things © Bas de Brouwer