Volledig scherm
Hans Nijhoff uit Waardenburg met de correspondentie over zijn strijd voor een betere rolstoel © William Hoogteyling

Hans zit vijftien uur per dag in versleten rolstoel

Hans Nijhoff uit Waardenburg heeft het gevoel slachtoffer te zijn van de nieuwe Wmo-afspraken tussen gemeenten en leveranciers. Zijn rolstoel is deels versleten, maar nieuwe onderdelen krijgt hij niet.

Quote

Ik wóón erin, vijftien uur per dag. Dan mag het toch wel deugen?

Hans Nijhoff (54) is niet verdrietig, zegt hij eerlijk. „Nee, ik ben ronduit boos. Waarom doen ze zo moeilijk over het onderhoud van mijn rolstoel? Ik wóón erin, vijftien uur per dag. Dan mag het toch wel deugen?”
Tot september 2015 had Nijhoff geen klachten over de rolstoel, die hij vanaf 2011 in gebruik heeft. „De vorige leverancier reageerde altijd als ik om wieltjes of een zitmatje vroeg.”

Tweedehands onderdelen

Omdat Nijhoff zo veel uur per dag in een rolstoel moet zitten, is daar een anti-decubituskussen in gelegd. Tegen het doorliggen of doorzitten. Dat is speciaal op zijn lichaam aangepast: „Maar wat ik nu ontving, deugde niet. Ik kreeg kussens die bedoeld zijn voor mensen die maximaal 70 kilo wegen. Nou, ik weeg 90 kilo. En ik krijg tweedehands matjes.” Volgens leverancier Kersten is hergebruik van materialen een voorwaarde van de gemeenten in Rivierenland.

Maar nu is het wachten op vervanging van wieltjes en rugleuning, waar de gaten in zijn gevallen: „Dat is toch niet te veel gevraagd? Ik ben echt geen zeurpiet, maar treed nu naar buiten.” 

Quote

Ik kreeg kussens die bedoeld zijn voor mensen die maximaal 70 kilo wegen. Nou, ik weeg 90 kilo.

Live Voetbal

home logo ExcelsiorEXC
80'
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
78'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
35'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

  • Glenn (5%)
  • Hans (70%)
  • Marjolein (26%)
2041 stemmen