Volledig scherm
Volgens een onderzoeker is grofweg de helft van deze bezoekers van de Gay-Pride drager van het homo-gen. © anp

'Helft van alle vrouwen en mannen heeft homo-genen'

Grofweg de helft van alle vrouwen en mannen in de wereld draagt in potentie 'homo-genen' bij zich. Dit verklaart de stabiele aanwezigheid van homoseksualiteit door alle generaties heen. Dat zegt onderzoeker Giorgi Chaladze van de Ilia State University in Georgia

Chaladze stelt dat uit eerder onderzoek al is gebleken dat seksuele voorkeur deels genetisch is en dus erfelijk. Omdat homoseksuelen beduidend minder kinderen hebben dan heteroseksuelen, zocht hij naar een verklaring voor het gegeven dat homoseksualiteit toch stabiel is door de generaties heen.

Familie
Zijn verklaring, gebaseerd op eerdere onderzoeken, is dat homoseksuelen vaak uit een grote familie komen en dat vrouwelijke leden van die families vaak juist meer kinderen krijgen. Zo geven ze de 'homo-genen' door aan de volgende generatie. Verder bleek dat veel heteroseksuele mannen drager zijn van het homo-gen. Uit berekeningen met betrekking tot de stabiele populatie van homoseksuelen komt volgens Chaldze naar voren dat ongeveer de helft van alle mannen en vrouwen homo-genen bij zich draagt.

Volgens Chaladze verklaart de theorie ook waarom opvallend veel heteroseksuele mannen verklaren over hun aantrekkingskracht tot hetzelfde geslacht.


  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Video

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
0-0
FC TwenteTWE
away logo