Aangeboden door Huid & Laser Utrecht
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Huid & laser Utrecht boekt goede resultaten met HIFU
Ouder wordende en verslapte huid trekt strak door geluidstrillingen

Huid & Laser UtrechtUtrecht – Na je twintigste zitten ze er ineens: rimpels. Er is bijna geen ontkomen aan, de één heeft er meer last van dan de ander, maar dat de huid met de jaren veroudert, is een feit. “Zon, infraroodstraling en luchtvervuiling doet onze huid geen goed. Maar gelukkig is er wat aan te doen zonder gelijk het mes erin te zetten,” vertelt Marieke Verweij. De huidtherapeut van Huid & Laser Utrecht vertelt over de goede resultaten die ze boekt met High Intensity Focused Ultrasound (HIFU).

Volledig scherm

“Je moet wel een beetje geduld hebben, want het resultaat is zichtbaar na zes maanden. Ik heb zelf een HIFU-behandeling laten doen in januari en nu, in juni zie ik dat mijn huid aanzienlijk is verbeterd.” Door HIFU wordt de huid, zonder operatie, strakker. Tijdens een intakegesprek wordt bekeken of de behandeling geschikt is voor de cliënt. “Soms adviseren we om het te combineren met een laserbehandeling, omdat een egale kleur en huidstructuur bereikt kan worden met de Youlaser en de HIFU zorgt voor verstrakking en lifting van de huid.”

Het zijn vooral vrouwen, tussen de veertig en vijfenveertig, die geïnteresseerd zijn. Niet zo gek, vindt Verweij, want rond de veertig wordt de huid slapper door onder meer de afname van oestrogeen. Door middel van ultrasound wordt de huid tijdens de behandeling verstrakt. Intensieve ultrageluid energie pulsen worden in de diepere lagen afgegeven. Deze geluidstrillingen laten de bovenste huidlaag in tact waardoor er na de behandeling nauwelijks iets is te zien. “Omdat de bovenste huidlaag niet wordt aangetast, is het niet nodig je druk te maken over het herstel ervan en is het geen probleem de HIFU-behandelingen in de zomer te ondergaan.” Meestal zijn drie sessies nodig voor het gewenste resultaat. Vaak krijgt Verweij de vraag of het pijnlijk is. “De meeste cliënten vinden de behandeling goed vol te houden. Na de behandeling kan het behandelde gebied beurs aanvoelen, alsof je een klap hebt gekregen, maar het is dus niet bont en blauw.”   

Verslapping in het gezicht, kaaklijn en de hals zijn geschikt om met HIFU te behandelen. Daarnaast kan de onderkin ook behandeld worden, somt Verweij op. “Er wordt tijdens de intake gekeken met de cliënt wat er mogelijk en haalbaar is,” vertelt Verweij.

Huid & Laser Utrecht, Herculesplein 271, 3584AA, Utrecht. Telefoon: 030 – 751 0269, email: info@huid-en-laser-utrecht.nl Meer informatie op www.huid-en-laser-utrecht.nl

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’