IS waarschuwt voor nieuwe aanslagen in audiofragment

Terreurgroep Islamitische Staat waarschuwt voor nieuwe aanslagen in een Franstalige geluidsboodschap. Het fragment is verspreid na de aanslagen op het Brusselse vliegveld en metrostation.

In het geluidsfragment wordt in het Frans gezegd dat de coalitie, die strijdt tegen IS, hele sombere dagen te wachten staat. ,,Wat jullie wacht, zal nog zwaarder en bitterder zijn, als Allah het toestaat.'' Voorafgaand aan die boodschap wordt omschreven wat er is gebeurd. ,,Een aantal soldaten van het kalifaat, met bomgordels, bommen en automatische geweren, heeft met precisie hun doelen gekozen in de Belgische hoofdstad; de luchthaven van Zaventem en een metrostation, zodat een groot aantal kruisvaarders gedood kon worden.''

Aanval
Persbureau Amaq, dat vaker door IS wordt gebruikt voor het opeisen van aanslagen, meldde eerder dat de aanval is uitgevoerd omdat België deel uitmaakt van een internationale coalitie tegen IS. Hoewel sommigen vraagtekens plaatsen bij de juistheid van de gecommuniceerde informatie - het zou geen onafhankelijk persbureau zijn - stelt de Belgische jihad-expert Pieter van Ostaeyen dat de opeising via Amaq betrouwbaar is.