Aangeboden door P.I. Alphen aan den Rijn
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Je bent erbij?!

P.I. Alphen aan den RijnZe wilde per se op de Arbeid werken. Na een glanzende carrière in de paardensport, wilde Jacky iets gaan doen voor de maatschappij. Als medewerker Arbeid (werkmeester) begeleidt zij nu gedetineerden bij hun werkzaamheden en is zij mede verantwoordelijk voor het productieproces. “Bij mij werken mensen aan hun toekomst.” 

Voordat Jacky daadwerkelijk aan het werk ging bij PI Alphen had ze er al flink wat over gelezen. Ze wist dan ook precies wat ze wilde: “Werken is een belangrijk onderdeel van detentie. Door te werken doen gedetineerden werkervaring op en wennen ze aan een vaste dagindeling. Veel gedetineerden willen ook graag werken. Maar we verwachten wel wat van hen. Het is niet vrijblijvend. Met ons In-Made/Ex-Made-programma scholen we gedetineerden ‘binnen’ zodat ze ‘buiten’ aan de slag kunnen. Ze kunnen hier verschillende opleidingen volgen voor schilder, schoonmaker, lasser, productiewerker of heftruckchauffeur. Sommige gedetineerden leren hier pas wat werken is en dat werken ook voldoening kan geven.”

Volgens Jacky ben je als medewerker Arbeid/werkmeester zelf mede bepalend voor een goede werksfeer: “Je stelt grenzen en houdt elkaar aan de afgesproken regels. Je staat letterlijk tussen de gedetineerden en steekt zelf ook je handen uit de mouwen. Maar het werken op de arbeid draait ook om respect. Ik heb respect voor jou dan verwacht ik respect terug. Natuurlijk ben je altijd op je hoede en vergeet je nooit waar je bent, maar in basis zitten waar ik nu werk ook hele goede mannen. Mannen die je bedanken bij hun ontslag en die je per se gedag willen komen zeggen voordat ze weg gaan. Ik heb het hier elke dag onwijs naar mijn zin!”

Jacky vindt het soms lastig om mannen terug te zien: “Je ziet ze hier vertrekken vol goede moed en positieve energie. Mannen die je blij begroeten als je een paar dagen vrij bent geweest. Als ik ze dan na een paar maanden vrijheid weer op de Arbeid zie komen, doet dat wel wat met mij.”

Jij en DJI: een ijzersterke combinatie!

Als je ook wilt werken in een team, afwisseling zoekt en bij wilt dragen aan veiligheid, dan ben je in PI Alphen op de beste plek. Is werken in de gevangenis iets voor jou? Kom dan naar onze wervingsdag op zaterdag 13 april.

We hebben heel veel mensen zoals jij nodig. Ben je minimaal 18 jaar oud? Heb je een mbo-opleiding gevolgd en/of ben je bereid een interne mbo- of hbo-opleiding te volgen? Meld je dan aan en kom erbij! Wij kijken uit naar je!

Voor meer informatie en aanmelding mail je naar ikbenerbij@dji.minjus.nl. Of kijk op www.werkenbijdji.nl.
Tijdens kantooruren kun je informatie opvragen via 088 07 111 30.

Wie bij DJI wil werken, heeft een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.