Volledig scherm
© Thinkstock

Jongen (14) uit Schijndel met hoge dosis harddrugs in lijf kreeg 'poedersuiker'

De 14-jarige jongen uit Schijndel die gisteravond met een hoge dosis harddrugs in zijn lijf naar het ziekenhuis moest, kreeg volgens zijn vrienden 'poedersuiker' aangeboden.

Quote

Het ging echt slecht met hem, hij viel al een paar keer weg en zat de hele tijd op zijn wangen te bijten

Vader van Ferenc

,,Hij heeft er een keer of drie flink aan gelikt. Maar later waren we bang dat hij doodging", zegt Ferenc van Engeland (15) uit Schijndel, die bevriend is met de 14-jarige Schijndelaar. Waarschijnlijk was de 'poedersuiker' een bestanddeel van de harddrug xtc. Dit was fijngemaakt. 

De politie kreeg rond half negen de melding dat in een woning aan de Ravelstraat een jongen onwel was geworden. ,,Het ging echt slecht met hem, hij viel al een paar keer weg en zat de hele tijd op zijn wangen te bijten", aldus de vader van Ferenc, Sander. Een ambulance heeft de jongen vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Aangeboden

Volgens vrienden van de 14-jarige Schijndelaar werd de 'poedersuiker' aangeboden door jongens van een 'jaar of achttien'. Het gebeurde in de buurt van jongerencentrum Bizzi en uitvaartcentrum Eikenhaege aan de Rietbeemdweg in Schijndel. 

De politie kon het verhaal van de familie Van Engeland vanmiddag niet bevestigen. De woordvoerder kon ook niet zeggen of er een of meer verdachten zijn opgepakt.