In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn zondagochtend vroeg zeker vier explosies gehoord. Volgens berichten op sociale media zijn verschillende kruisraketten op de stad neergekomen.
Volledig scherm
In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn zondagochtend vroeg zeker vier explosies gehoord. Volgens berichten op sociale media zijn verschillende kruisraketten op de stad neergekomen. © REUTERS

Kiev voor het eerst in drie weken weer onder vuur: flat geraakt door kruisraketten

In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn zondagochtend vroeg zeker vier explosies gehoord. Volgens berichten op sociale media zijn verschillende kruisraketten op de stad neergekomen. Burgemeester Vitali Klitsjko schreef op Telegram dat de wijk Sjevtsjenkivski in het centrum is getroffen. Klik hier voor al ons laatste nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.

 1. LIVE | Rusland zet stap naar oorlogseconomie, Letland voert dienstplicht opnieuw in
  Play
  oorlog Oekraïne

  LIVE | Rusland zet stap naar oorlogseco­no­mie, Letland voert dienst­plicht opnieuw in

  Rusland wil na 4,5 maand oorlog zijn economie beter afstemmen op de behoeften van het leger. Het parlement heeft ingestemd met een regeringsvoorstel waardoor bedrijven verplicht kunnen worden producten aan de krijgsmacht te leveren. Werknemers kunnen worden gedwongen ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen te werken en van verlof af te zien. En Letland voert de militaire dienstplicht opnieuw in vanwege de oplopende spanningen. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Angstaanjagend avondje bij Galgenwaard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’
  PREMIUM

  Angstaanja­gend avondje bij Galgen­waard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’

  Terwijl gezinnen met kinderen na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - Cambuur buiten het stadion een veilig heenkomen zoeken, vliegen bakstenen en terrasstoelen het publiek om de oren. Relschoppers met bedekte gezichten belagen agenten van de Mobiele Eenheid en stewards van hun eigen club. „Het was angstaanjagend. Dit wil je gewoon niet.” Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht noemt de situatie ‘zeer ernstig’ en zegt dat de grens in zicht is.