Aangeboden door The Hague Marketing Bureau
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Kijkduin, het zon-zee-strand pareltje van Den Haag

The Hague Marketing BureauKijkduin ligt op het meest zuidwestelijke punt van Den Haag. Een gebied waar duinen, strand en zee hoofdrollen spelen. Een gezinsvriendelijke plek waar het lekker rustig is. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is heel goed en kom je met de auto, dan is parkeren gratis. Op de boulevard van Kijkduin vind je, ook tijdens de renovatie, winkels en restaurants waar je keuze hebt uit verschillende keukens en loop je het strand op, dan tref je daar gezellige strandtenten. 

Bunkers, strandjutten, kunst, ochtend- en jazzconcerten op het strand

Volledig scherm

In de duinen van Kijkduin ligt een verborgen gangenstelsel uit de Tweede Wereldoorlog die leidt naar een aantal bunkers van de Atlantikwall. Wil je dit bezoeken, dan kan dat elke eerste zondag bij het Atlantikwall Museum Kijkduin. Is het lekker weer dan kan je op zaterdag- en zondagmiddag terecht bij Ome Jan en Hulpjutter Rob in hun Jutterskeet en zal je je ogen uitkijken naar alle vondsten die ze hebben uitgestald in hun keet. Wil je zelf ook jutten, dan helpen Jan en Rob je aan de juiste spullen. Er is zelfs een metaaldetector te huur, zodat echte schatten gevonden kunnen worden. Een andere tip om naartoe te gaan is het kunstwerk ‘Hemels Gewelf’ gemaakt door kunstenaar James Turell. Het grootschalige landschapskunstwerk is een plek om naar de lucht te kijken en waar het licht ervaringen opwekt die het puur zintuigelijke overstijgen. Een bijzondere ervaring.

Lekker op het strand liggen en in de zee zwemmen kan natuurlijk ook. De stukken strand bij Kijkduin zijn breed en rustig. Je komt er via de strandopgangen bij Kijkduin of via de duinpaden ter hoogte van Laan van Poot. Op dit stuk strand ietwat ten noorden van Kijkduin, vind je strandtent De Fuut. Een plek waar je veel locals ziet en een relaxte sfeer hangt. Iedere zondag vanaf 17:00 uur treedt hier een jazz-act op. Entree is gratis. Ook organiseren zij ochtendconcerten en theater- en comedyavonden met bijbehorende dinerarrangementen. Sta niet gek te kijken als je het kunstwerk  ‘de strandbeesten’ van kunstenaar Theo Jansen ziet, want deze worden in de zomers regelmatig hier uitgelaten. Strandtent De Kwartel, naast De Fuut, is mooi, luxe en voorzien van een groot terras met aan de zijkant een paar trampolines voor de kinderen. Ben je een wijnliefhebber, dan zit je hier goed met een wijnkaart bestaande uit 125 wijnen. Goed te combineren met een biologisch gerecht van de wisselkaart.

Volledig scherm

De prachtige duinpartijen bij Kijkduin, het Westduinpark, is onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Dit gebied leent zich perfect voor lekkere avondwandelingen, fietstochten en hardlooproutes. Kom naar Kijkduin en laat je verrassen door dit pareltje van Den Haag. Ga naar de website voor meer tips en informatie.

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’