Volledig scherm
Jan Roos is campagneleider van GeenPeil. Zijn kinderen krijgen na een bedreiging bewaking op school. © anp

Kinderen van columnist Jan Roos bedreigd

De drie kinderen van columnist Jan Roos worden bedreigd. Ze krijgen op school beveilging. Ook Roos zelf heeft 'een gewapende agent in de studio', aldus de columnist van onder andere GeenStijl vrijdagavond op Twitter.

Jan Roos, die in augustus overstapte van PowNed naar GeenStijl, heeft drie kinderen waaronder een tweeling van 5. De kinderen zouden in een mail, gericht aan de journalist en columnist, zijn bedreigd met de tekst dat 'ze in de fik worden gezet'.

Jongeren
Het is niet de eerste keer dat Roos lastig wordt gevallen. In augustus vorig jaar kreeg hij het op straat letterlijk aan de stok met een groep jongeren. Uiteindelijk bleek dat het verhaal van de journalist iets anders in elkaar stak dan werd aangenomen. Roos had tijdens de aanval een knuppel in zijn handen waarmee hij volgens getuigen 'in de rondte zwaaide'. 

  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en -broer dag voor begrafenis oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
41'
1-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
1-2
AZAZ
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
40'
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
20:45
Fortuna SittardFOR
away logo