Aangeboden door Nij Linge kinderwenscentrum
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Kleinschalige en persoonlijke zorg voor iedereen met een kinderwens

Nij Linge kinderwenscentrumIn verwachting raken en een kind krijgen lijkt zo natuurlijk dat je er eigenlijk van uitgaat dat het wel moet lukken. Maar wanneer een zwangerschap uitblijft en de tijd verstrijkt, is het een grote stap om over te gaan tot nader onderzoek en behandeling. Waarom lukt zwanger worden niet? En hoe zouden we door middel van behandelingen toch zwanger kunnen raken?

Kinderwenscentrum Nij Linge opende afgelopen september haar deuren aan de Edisonweg in Gorinchem. Het nieuwe behandelcentrum geeft antwoord op de vraag van patiënten naar kleinschalige en persoonlijke zorg. Met een verwijzing van de huisarts, kan iedereen bij Nij Linge terecht.

Grada van den Dool is fertiliteitsarts bij Nij Linge en begeleidt als arts al ruim 30 jaar mensen met een kinderwens. Grada, zelf woonachtig in de regio, werkte voorheen in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Rotterdam.

Grada van den Dool: ‘’ Ik vind het ontzettend fijn dat er in de regio sinds enkele maanden een gespecialiseerd centrum is waar mensen met een kinderwens terecht kunnen voor nader onderzoek en behandeling. Behandelingen zoals IVF of ICSI brengen een grote fysieke, maar ook mentale druk met zich mee. Zowel voor de vrouw als voor haar eventuele partner. Dan is het fijn als een team van deskundigen je intensief begeleidt, met je meedenkt en dat in samenspraak het behandelplan wordt vormgegeven. Wij zijn daarin niet rigide maar kijken naar de mens als geheel; lichaam, geest en relatie. Om alle onderzoeken en behandelingen uit te kunnen voeren werken we samen met partners in de regio, zoals het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Volledig scherm

Natuurlijk gaan we er samen met de patiënten voor om de droom van een zwangerschap te verwezenlijken. Maar ook als een zwangerschap uiteindelijk toch uitblijft is goede begeleiding essentieel om het verdriet toch een plekje te kunnen geven.

Op dinsdagavond 10 december organiseren wij bij ons centrum een laagdrempelige informatieavond waar iedereen met een kinderwens van harte welkom is. In een presentatie en rondleiding geven we meer informatie over de onderzoek – en behandelmogelijkheden. Voor vragen en aanmeldingen, mail naar info@nijlinge.nl

Volledig scherm

‘De journalisten van DPG Media zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’