Frits Veerman (71) was ooit klokkenluider. Hij vertelde zijn werkgever over de Pakistaanse atoomspion Abdul Khan, maar moest zijn mond houden.
Volledig scherm
Frits Veerman (71) was ooit klokkenluider. Hij vertelde zijn werkgever over de Pakistaanse atoomspion Abdul Khan, maar moest zijn mond houden. © Marco Okhuizen

Klokkenluider Frits Veerman wil na 40 jaar eerherstel

Frits Veerman hielp onbedoeld een Pakistaanse atoomspion met de diefstal van Nederlandse kerntechnologieën. Toen hij dit meldde, raakte hij zijn baan kwijt en moest zijn mond houden. Met de klokkenluidersregeling, waar de Eerste Kamer vandaag over praat, hoopt hij na 40 jaar op eerherstel.

  1. Reinharts (16) hoofdpijn kwam door een tumor, vier maanden later doet hij mee aan een triatlon

    Reinharts (16) hoofdpijn kwam door een tumor, vier maanden later doet hij mee aan een triatlon

    Op je 16de te horen krijgen dat je een enorme tumor in je hoofd hebt en diezelfde dag nog geopereerd worden: het overkwam Reinhart van Dam. Nu, drie maanden later, is de tiener vrijwel volledig hersteld en doet hij in juni zelfs alweer mee aan een triatlon. Niet alleen omdat hij het weer kán, maar ook om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. ‘Ik ben zo dankbaar dat zij mij gered hebben’, schrijft de tiener op de LinkedIn-pagina van zijn vader Rogier van Dam.