Frits Veerman (71) was ooit klokkenluider. Hij vertelde zijn werkgever over de Pakistaanse atoomspion Abdul Khan, maar moest zijn mond houden.
Volledig scherm
Frits Veerman (71) was ooit klokkenluider. Hij vertelde zijn werkgever over de Pakistaanse atoomspion Abdul Khan, maar moest zijn mond houden. © Marco Okhuizen

Klokkenluider Frits Veerman wil na 40 jaar eerherstel

Frits Veerman hielp onbedoeld een Pakistaanse atoomspion met de diefstal van Nederlandse kerntechnologieën. Toen hij dit meldde, raakte hij zijn baan kwijt en moest zijn mond houden. Met de klokkenluidersregeling, waar de Eerste Kamer vandaag over praat, hoopt hij na 40 jaar op eerherstel.

 1. LIVE | Kabinet bezorgd over verspreiding, extra maatregelen in Scheveningen op warme dagen
  coronacrisis

  LIVE | Kabinet bezorgd over versprei­ding, extra maatrege­len in Schevenin­gen op warme dagen

  De afgelopen week zijn er in Nederland 2588 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1259 meer dan vorige week. Het is de vierde week op rij dat het aantal besmettingen fors stijgt. Ook in het aantal ziekenhuisopnamen zit een opwaartse trend. Het zogenoemde reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is op dit moment 1,2. Donderdagavond is er weer een persconferentie over de stijging van het aantal coronagevallen. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Poll

Zie jij het nut in van een mondkapje?

Zie jij het nut in van een mondkapje?

 • Ja, ik hou zo automatisch meer afstand (11%)
 • Ja, want zo bescherm ik ook anderen (37%)
 • Nee, ik vind het schijnveiligheid (45%)
 • Nee, want niet iedereen draagt er een (7%)
46880 stemmen