Volledig scherm
© ANP

KNVB heeft spijt van dubbelbenoeming Hiddink én Blind

Statutair directeur Jean-Paul Decoussaux van de KNVB gaf vanavond een korte persconferentie over het ontslag van Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij sprak van een afschuwelijke dag en wilde nog niet ingaan op de opvolger.

Door Nik Kok

,,Wel is het belangrijk dat we deze beslissing voor dinsdag hebben kunnen nemen." Dan staat voor Oranje de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië op het programma. ,,Voor juni als de volgende wedstrijden op het programma staan, willen we in elk geval een opvolger hebben."    

,,Op een gegeven moment moet je ingrijpen", aldus Decoussaux. ,,Terwijl we na het echec van het missen van het EK toch een opgaande lijn zagen. Die lijn zagen wij niet in de afgelopen wedstrijd tegen Bulgarije."

Chaos

De statutair directeur wilde niet ingaan op de bestuurlijke chaos die er de afgelopen jaren is geweest bij de voetbalbond en de gevolgen daarvan. Wel benadrukte hij nogmaals spijt te hebben van de benoeming van zowel Guus Hiddink en Danny Blind. ,,Dat is niet goed uitgepakt."

Volledig scherm
© ANP

Grim

Volledig scherm
© ANP

Voorlopig neemt assistent-trainer Fred Grim de honneurs waar bij Oranje. In de tussentijd gaat de bond op zoek naar een opvolger. ,,Dat doen we onder de regie van Hans van Breukelen. Hij is technisch directeur. En daar gaan we niet aan beginnen zonder we een plan hebben. De lijst van opvolgers zal bestaan uit namen waarvan we denken dat zij het Nederlands voetbal beter zullen maken. Daar kan ook Ronald Koeman opstaan. Waarom niet? Dat wat er toen is gebeurd tussen Koeman en de KNVB is een tijd geleden. Wat mij betreft staat daar een streep onder. Een buitenlandse trainer? Dat sluiten we ook niet uit want we sluiten niks uit."

Spelersgroep

Decoussaux en Van Breukelen lichtten vanmiddag ook de spelersgroep in. ,,Ze waren aangeslagen. Maar zij hebben dit soort dingen natuurlijk vaker meegemaakt in clubverband. Het is niet zo dat er grote ergernis naar de KNVB toe was vanuit hen."

poll

Wie moet Danny Blind opvolgen als bondscoach?

  • Frank de Boer (21%)
  • Ronald Koeman (23%)
  • Louis van Gaal (23%)
  • Claudio Ranieri (6%)
  • Jürgen Klinsmann (10%)
  • Henk ten Cate (3%)
  • Dick Advocaat (3%)
  • Arsene Wenger (4%)
  • Luis Enrique (4%)
  • Giovanni van Bronckhorst (3%)
104001 stemmen
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© anp

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
67'
3-3
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
2-2
PSVPSV
away logo
home logo De GraafschapGRA
EINDE
5-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
2-0
NAC BredaNAC
away logo