Volledig scherm

Koningin Máxima straalt weer in japon Jan Taminiau

Koningin Máxima draagt vanavond tijdens het diner voor 150 genodigden in het Paleis op de Dam net als gisteren in Tilburg een japon van de Nederlandse couturier Jan Taminiau. Het gaat om een lavendelkleurige, asymmetrische robe met ontblote linkerschouder, gouden borduursels in organische vormen en opgestikte paarse bloemen. Om haar schouders: een fuchsiakleurige omslagdoek. 

Volgens modejournaliste Josine Droogendijk, die zich al jaren verdiept in de kleding van de koningin en andere Oranje's, gaat het om een jurk die Máxima nog niet eerder droeg. De versieringen zijn volgens haar gebaseerd op behang in de Japanse zaal van paleis Huis ten Bosch. Op diezelfde historische muurbekleding baseerde Taminiau ook de jurk die Máxima tijdens Prinsjesdag 2015 droeg . ,,Toen ik haar vanavond in die fraaie jurk in Amsterdam zag verschijnen wist ik het honderd procent zeker: een echte Taminiau.'' Waar de fashionkenner dat op baseert? ,,Deze imposante japon met schuine halslijn is dé stijl van Jan: vrouwelijk en hij is weer eens helemaal los gegaan met versieringen en eersteklas ingenieus handwerk.''

Droogendijk vindt het leuk dat de koningin couture draagt van de 41-jarige Nederlandse ontwerper. ,,Vorig jaar droeg zij maar één keer een Taminiau en nu al meerdere malen. Voor Jan betekent dit een groot compliment'', aldus Droogendijk die nog niet alle details van de japon kent. De koningin draagt, zo is te lezen op de site van Droogendijk, in het haar twee diamanten korenaren.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Volledig scherm

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
De jurk die Máxima in 2015 droeg tijdens Prinsjesdag. © ANP
  1. Overheidssubsidie Depressiegala blijkt niet gebruikt voor aanpak depressies

    Overheids­sub­si­die Depressie­ga­la blijkt niet gebruikt voor aanpak depressies

    De 350.000 euro overheidssubsidie die de Nederlandse Mental Health Foundation (MHF) in 2017 kreeg voor de organisatie van het Depressiegala en het opzetten van een voorlichtingscampagne op scholen over geestelijke problemen, blijkt vooral gebruikt voor het betalen van directie, management, locatiehuur, catering, externe deskundigen, sprekers en gastvrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van de NPO-actualiteiten rubriek Nieuwsuur.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
37'
1-0
RKC WaalwijkRKC
away logo