Kreta is verslavend voor foodies
Grieks VerkeersbureauKreta is een van de populairste bestemmingen van Griekenland en dat is natuurlijk niet zomaar. Het eiland heeft een groot aanbod aan mooie stranden, leuke traditionele dorpjes en stadjes en heeft een prachtige natuur. Maar er is ook nog een andere factor die bijdraagt aan de populariteit van het eiland, namelijk; de cuisine.
Wat Kreta zo bijzonder maakt op culinair gebied, is dat bijna alles lokaal verbouwd wordt en dat het importeren van producten vrijwel overbodig is. Het eiland beschikt over producten als, honing, olijven, druiven, tomaten, meloenen en nog veel meer. Het eerste wat waarschijnlijk in je opkomt als je denkt aan Kretens eten, is het Mediterrane dieet. Dit dieet is inmiddels beroemd en het bestaat uit de producten vis, noten, bonen, groenten, fruit, pasta, melkproducten en niet te vergeten; veel olijfolie. Er is een keer een onderzoek gedaan naar de levensverwachting van de mensen op Kreta en hieruit kwam dat Kretenzers heel weinig last hadden van hart-en vaatziekten en ook ouder worden dan de gemiddelde mens. Het mediterrane dieet werpt dus echt zijn vruchten af!
Is goed eten op reis ook een prioriteit voor jou? Dan mag je Chania nu op jouw lijst zetten! Je vindt er tal van gezellige restaurants en tavernes waar je de meest heerlijke gegrilde octopus, gefrituurde slakken, gefrituurde kaas, zoete gebakjes en ga zo maar door eet! Maar tijdens je reis kun je in Chania ook jouw kookkunsten verbeteren.
In Chania kun je diverse kookworkshops volgen waarbij je o.a. leert hoe je het meest heerlijke brood, besprenkelt met peperolie, tomaat en olijven kunt bakken.
Honing is een van de lokale producten van Kreta en deze honing is als de beste honing uit het Middellandse Zeegebied verkozen. Wij tippen de tijmhoning, welke je in vele gerechten in de lokale taverne’s in Rethimnon kunt proeven. Daar proef je de perfecte combinatie van traditionele Kretenzische cuisine met een moderne twist! Het gerecht dat je zeker moet proeven is Saganaki (feta) met honingsaus.
Wie op wijnavontuur wil moet in Heraklion wezen! 68% van alle wijngaarden in Kreta liggen hier en 20% van de gehele Griekse wijnproductie komt uit Kreta. Kreta heeft wel 18 inheemse druivensoorten en een wijnhistorie die wel 4.000 jaar oud is. Er zijn twee wijnroutes die je in Heraklion kunt volgen. Beide routes starten in de stad en brengen je naar verschillende wijnboeren. Ontdek zeker de Liatiko-druif. Deze exclusieve rode druif geeft de wijn een kruidige en bloemige geur en een unieke zoetheid. Voor wijnroutes ga naar winesofcrete.gr.
Één ding is zeker: je verlaat Kreta na je reis met memorabele herinneringen en veel kookinspiratie!
Voor meer informatie bezoek onze website.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.