Arbeiders aan het werk aan een WK-stadion in Qatar.
Volledig scherm
Arbeiders aan het werk aan een WK-stadion in Qatar. © ap

Limburgs bedrijf levert geen gras aan Qatar: ‘Soms moet je beslissing nemen op ethische gronden’

Hendriks Graszoden uit het Limburgse Heythuysen gaat geen gras leveren aan het WK van 2022 in Qatar. Het bedrijf trekt zich onder meer terug vanwege het schenden van mensenrechten in Qatar, zo laat een woordvoerder woensdag aan 1Limburg weten.

64 reacties

 • Jeffrey Van zanten

  2 maanden geleden
  En dan maar blijven knielen. Hoe hypocriet kun je zijn. Als een voetballer racistisch wordt bejegend. Staat heel de voetbalwereld op zijn kop. Nu weten ze dat er zo veel doden gevallen zijn en waar zijn die knielende voetbalers nu. Nee geld daar heeft het mee te maken. Heel simpel.
 • Narcisse Van der Meulen

  2 maanden geleden
  Druppel op 1 gloeiende plaat.... Maar hij sist behoorlijk, diep respect echt diep respect...🙌.. Zie eens door de ogen van mensen en niet door ogen (en de macht) van geld.....
 • Reijntjes

  2 maanden geleden
  vindt dit een dikke pluim waard geweldig dat dit soort bedrijven er zijn. Hier kan iedereen een voorbeeld aan nemen
 • Eddy Cuijpers

  2 maanden geleden
  Triest te zien dat iedereen zonder na te denke n de populistische berichtgeving over dit onderwerp volgt. Het bekende kuddegedrag. Heb zelf 13 jaar in Qatar gewoont en in de bouw gewerkt. Kan mij totaal niet vinden in het beeld dat wordt geschetst. In al die jaren 1 fataal ongeval op de bouwplaats meegemaakt. Niet de 3,65 doden per dag die door de pers worden gecirculeer. Vele niet onbelangrijke details die de door de pers gewenste opinie ondermijen worden gemakshalve weggelaten. Schande.
 • Erik Hoogeweij

  2 maanden geleden
  Prima statement van dit bedrijf! Wie volgt zou ik zeggen? Zullen er niet veel zijn, want ja die stroom Euro’s is toch wel lekker. Dus kijken de meesten weg, waaronder de KNVB, de FIFA, de Nederlandse ambassadeurs van dit WK. Want een mensenleven is toch ondergeschikt aan het commerciele voetbalspel? 🤔
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'