Arbeiders aan het werk aan een WK-stadion in Qatar.
Volledig scherm
Arbeiders aan het werk aan een WK-stadion in Qatar. © ap

Limburgs bedrijf levert geen gras aan Qatar: ‘Soms moet je beslissing nemen op ethische gronden’

Hendriks Graszoden uit het Limburgse Heythuysen gaat geen gras leveren aan het WK van 2022 in Qatar. Het bedrijf trekt zich onder meer terug vanwege het schenden van mensenrechten in Qatar, zo laat een woordvoerder woensdag aan 1Limburg weten.

63 reacties

 • Jeffrey Van zanten

  1 jaar geleden
  En dan maar blijven knielen. Hoe hypocriet kun je zijn. Als een voetballer racistisch wordt bejegend. Staat heel de voetbalwereld op zijn kop. Nu weten ze dat er zo veel doden gevallen zijn en waar zijn die knielende voetbalers nu. Nee geld daar heeft het mee te maken. Heel simpel.
 • N. vd Meulen

  1 jaar geleden
  Druppel op 1 gloeiende plaat.... Maar hij sist behoorlijk, diep respect echt diep respect...🙌.. Zie eens door de ogen van mensen en niet door ogen (en de macht) van geld.....
 • Reijntjes

  1 jaar geleden
  vindt dit een dikke pluim waard geweldig dat dit soort bedrijven er zijn. Hier kan iedereen een voorbeeld aan nemen
 • Eddy Cuijpers

  1 jaar geleden
  Triest te zien dat iedereen zonder na te denke n de populistische berichtgeving over dit onderwerp volgt. Het bekende kuddegedrag. Heb zelf 13 jaar in Qatar gewoont en in de bouw gewerkt. Kan mij totaal niet vinden in het beeld dat wordt geschetst. In al die jaren 1 fataal ongeval op de bouwplaats meegemaakt. Niet de 3,65 doden per dag die door de pers worden gecirculeer. Vele niet onbelangrijke details die de door de pers gewenste opinie ondermijen worden gemakshalve weggelaten. Schande.
 • Erik Hoogeweij

  1 jaar geleden
  Prima statement van dit bedrijf! Wie volgt zou ik zeggen? Zullen er niet veel zijn, want ja die stroom Euro’s is toch wel lekker. Dus kijken de meesten weg, waaronder de KNVB, de FIFA, de Nederlandse ambassadeurs van dit WK. Want een mensenleven is toch ondergeschikt aan het commerciele voetbalspel? 🤔
 1. Alle politici die schande spreken over het WK in Qatar hebben boter op hun hoofd
  PREMIUM
  WK 2022

  Alle politici die schande spreken over het WK in Qatar hebben boter op hun hoofd

  We doen volop zaken met Qatar, de Koninklijke BAM bouwt er al járen aan allerlei infrastructurele projecten. Toch klinkt nu de roep om het WK van eind 2022 te boycotten. Dat vindt columnist Thijs Zonneveld gek. ,,Het WK in Qatar ís niet alleen het probleem van een paar sporters en een paar bonden die hun kop in het zand steken, het is een probleem van de héle internationale gemeenschap.”