Volledig scherm
© Google Streetview

Lot basisschool Spijk hangt af van komst Syrisch asielgezin

De mogelijke komst van een Syrisch gezin met negen kinderen naar Spijk kan de redding betekenen voor de plaatselijke Willibrordusschool. Met hun komst kan de basisschool openblijven.

De basisschool zit al een paar jaar onder de opheffingsnorm van 44 leerlingen. Momenteel gaan er 38 kinderen naar de Willibrordus. Als de school er op 1 oktober geen 44 heeft valt het doek, want na drie jaar moet een school het tij hebben gekeerd.


Goede gesprekken
Dit lijkt nu waarschijnlijk te lukken. 'Waarschijnlijk', want nog niet helemaal zeker is of het doorgaat. De gemeente Rijnwaarden heeft met vluchtelingenopvangorganisatie COA goede gesprekken gehad, zegt wethouder Belinda Elfrink, maar er zijn nog geen stukken ondertekend. Het is de bedoeling het gezin in de voormalige pastorie te huisvesten.

Blij
Het Syrische echtpaar heeft negen kinderen, van wie de meeste de basisschoolleeftijd hebben. Onderwijskoepel Proles, waar de Willibrordusschool deel van uitmaakt, is blij. „Als de familie komt, zou dat de redding van de school zijn”, aldus directeur-bestuurder Pien Franken.