Maak kennis met onze nieuwe app: vier apps in één

Het AD heeft een nieuwe app! Niet zomaar een app, maar vier apps in één, alsof het een kubus is. Wij willen hiermee jou als gebruiker vier verschillende ervaringen bieden; op iedere zijde een nieuwe wereld. Op deze manier kun je sneller naar wat jou interesseert, naar het nieuws uit jouw stad of de video met de samenvatting van de Formule 1 met Max Verstappen.

Volledig scherm
. © Shutterstock/AD

Lees je dit artikel niet in de app, dan nodigen we je hierbij uit deze te installeren. 

- Heb je een mobiele telefoon op Android dan kun je hier de AD-app downloaden.
- Heb je een iPhone dan kun je hier de AD-app downloaden.

Heb je de app geüpdated of geïnstalleerd? Dan leiden we je graag even rond....in de video bovenaan dit artikel of uitgelegd in tekst en beeld hieronder. 

Eerste wereld: home, net binnen, sport en show

Volledig scherm
In de eerste wereld vind je al het laatste nieuws. © AD/ Erwin Kreuze

Op de home vind je het AD zoals je het van ons bent gewend; een mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland , de regio, sport- en shownieuws. Artikelen én video’s. Nieuwsvideo’s en ook entertainment.

Via de navigatie onderin het scherm krijg je in Net binnen een lijst met al het laatste nieuws op chronologische volgorde. Misschien vind je dat prettiger lezen of wil je simpelweg weten wat er het laatste uur aan nieuws is bijgekomen.

De knoppen Sport en Show brengen je logischerwijs snel naar al het sport- en shownieuws.

Op de home vind je onder de knop menu nog meer navigatiemogelijkheden. Hier kun je makkelijk naar Koken & Eten, waar je recepten vindt en nieuws over koken en eten.

Je vindt er ook AD Werkt waarin we je bijpraten over alles wat zich afspeelt op de arbeidsmarkt.

AD Auto is de plek voor nieuws over auto’s en mobiliteit.

In het Voetbalcenter vind je alle statistische gegevens over voetbalwedstrijden uit de Eredivise, de Jupiler League en de belangrijke Europese competities.

Tweede wereld: stad en regio 

Volledig scherm
In de regiowereld vind je het laatste nieuws uit de regio. © AD/ Erwin Kreuze

Nieuws dat dichtbij jou plaatsvindt, raakt je vaak meer. Het AD heeft heel veel nieuws te bieden uit jouw stad of regio. In onze nieuwe AD-app kun je dit makkelijk vinden. Er zijn twee manieren om in de regiowereld te komen; door vanuit de nieuwswereld/home met één beweging met je duim op het onderste deel van het scherm naar links te swipen/kantelen of via het menu op Regio te klikken.

Hier kun je kiezen uit 52 verschillende steden en regio's uit het verspreidingsgebied van het AD en de regiotitels waarmee we samenwerken. In de toekomst zul je hier nog meer steden vinden.

Je kunt de steden/regio's  die je graag volgt vastzetten, maximaal vier onder de knoppen links en rechts van de menuknop. Nog meer regionieuws lezen? Klik dan op de naam van de regio die je op dat moment leest, vervolgens klapt een lijst uit met alle steden.

Derde wereld: video 

Volledig scherm
De derde wereld biedt video's en series die we zelf maken, maar ook van andere makers. © AD/ Erwin Kreuze

Dan de derde wereld. Hier bieden we heel veel video. Je komt ook hier door te swipen/kantelen naar links via de regiowereld of via Video onder de menuknop. Net als je televisie bestaat de videowereld uit verschillende kanalen waarop veel verschillende series zijn te zien. Dit zijn video’s en series die we zelf maken, maar ook van andere makers zoals bijvoorbeeld sportvideo’s van Eurosport, Ziggo en NOC*NSF, documentaires van Vice en Discovery. Onder de knoppen Kanalen en Series vind je overzichten van alles wat we aan video te bieden hebben.

Vierde wereld: Topics

Volledig scherm
In Topics vind je alle artikelen uit de 13 kranten van de Persgroep. © AD/ Erwin Kreuze

Je kunt hier alle artikelen gerubriceerd op onderwerp uit 13 kranten van de Persgroep, de groep waartoe het AD behoort, lezen. Dit zijn naast het AD, de regiotitels de Stentor, de Gelderlander, Tubantia, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN DeStem, PZC. Uit Amsterdam Het Parool en de landelijke kranten de Volkskrant en Trouw. Uit België: Het Laatste Nieuws en De Morgen. Topics is te gebruiken voor abonnees, maar ook als niet-abonnee kun je hiermee kennismaken.

Feedback

We blijven de app altijd verbeteren. Heb je daar ideeën over of vragen aan ons? Via de knop Menu kun je op Feedback klikken. Daar kunnen je vragen aan ons stellen, problemen aankaarten of complimenten uitdelen. Hoe dan ook vinden we het fijn om van je te horen.

Volledig scherm
Via het menu kun je ons feedback geven. © AD

PREMIUM
Sommige artikelen zijn Premium, te herkennen aan het gele label. Wat is dit?

Premium zijn onze onderscheidende artikelen; het kunnen interviews zijn, reportages of achtergrondartikelen. Abonnees hebben toegang tot alle premiumartikelen. Geen abonnee? Dan kun je toch premiumartikelen lezen door in te loggen. Dit geeft recht op zeven premiumartikelen per maand of sluit een (digitaal) abonnement af om ook onbeperkt toegang te krijgen.

Je leest dan bijvoorbeeld altijd alle columns van Özcan Akyol, Angela de Jong, Nynke de Jong, Thijs Zonneveld en Sjoerd Mossou. Onze columnisten geven de krant, site en app kleur, we delen ze graag met lezers die zich aan ons verbinden.

In de regiosectie vind je meer premiumartikelen, omdat we trots op ons fijnmazige netwerk van regiojournalisten. Het stelt ons in staat te berichten over wat er in jouw buurt stelt. Ook dit delen we graag met de lezers die graag bij het AD horen en zich inloggen of een abonnement nemen.

Meer over Premium en inloggen leggen we hier uit. Ook onze klantenservice kan je verder helpen, te bereiken op 088-0505050,  van maandag tot en met vrijdag van 8.00-17.00 uur. En op zaterdag 9 juni van 8.00-13.00 uur.  

Volledig scherm
© AD