Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van der Weijden na de finish. © ANP

Maarten na de finish: Als iets niet lukt, begin gerust nog een keertje

In een euforisch Leeuwarden beëindigde Maarten van der Weijden zijn Elfstedentocht vandaag waar hij hem wilde beëindigen. Op de finishlijn dus. Het was de bekroning van een ongekende krachtproef, die voor het tweede jaar op rij heel Friesland op stelten zette.

Zijn pak was gescheurd. Op zijn hoofd zaten gele en witte vlekken, en er leek zelfs een lichte groentint door zijn huid heen te schijnen. Hij kon amper de trap op komen. Maar toen hij op de kade stond, was daar die rechtervuist, die hij twee keer kort de lucht in balde. En een volle lach, die trots verried, en opluchting.

  1. OM: Voormalig Avro-dj spil in prostitutienetwerk met minderjarige jongens

    OM: Voormalig Avro-dj spil in prostitu­tie­net­werk met minderjari­ge jongens

    Het Openbaar Ministerie verdenkt voormalig Avro-dj Romeo A. van het runnen van een illegaal bordeel in de Utrechtse wijk Overvecht. In september 2018 werden in woningen van A. en een medeverdachte invallen gedaan, waarbij gegevens werden gevonden van honderden (deels minderjarige) jongens en mannen die deel zouden hebben uitgemaakt van het seksnetwerk. De twee verdachten stonden vanmorgen voor de rechter in Utrecht.