Volledig scherm
© anp

Marechaussee schiet op auto bij achtervolging

De marechaussee heeft woensdagmorgen tijdens een achtervolging van een auto enkele schoten gelost op de A22 bij IJmuiden. De drie inzittenden van de auto konden uiteindelijk worden aangehouden in Zaandijk, zei een woordvoerder.

Wegens politieonderzoek was de A22 bij de Velsertunnel in de richting van Beverwijk enige tijd dicht. Rond 06.30 uur was de weg weer vrij, meldde de ANWB.

Vals rijbewijs
De marechaussee constateerde tijdens een controle van de auto dat het rijbewijs van de bestuurder mogelijk was vervalst. Die ging er vervolgens vandoor, waarbij de marechaussee enkele schoten loste.

Voor zover bekend raakte niemand gewond. De identiteit van de drie aangehouden personen is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van de marechaussee.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetballertjes gedupeerd: clinic Schalke 04 gaat niet door na faillissement Nederlands bedrijf

    Voetballer­tjes gedupeerd: clinic Schalke 04 gaat niet door na faillisse­ment Nederlands bedrijf

    Tientallen amateurverenigingen en vele honderden jeugdvoetballertjes zijn gedupeerd door het faillissement van het Nederlandse bedrijf Sporting Events BV. Het bedrijf organiseerde voetbalclinics voor kinderen bij topclub Schalke 04, maar is met de Duitsers in de clinch geraakt. Daardoor kunnen de reizen niet doorgaan en zijn honderden ouders hun geld kwijt. Schalke onderneemt juridische stappen en adviseert ouders hetzelfde te doen.