Aangeboden door UEFA
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
Martin Garrix © UEFA

Martin Garrix produceert officiële nummer EURO 2020

UEFAWereldberoemde Nederlandse DJ Martin Garrix produceert het officiële nummer voor UEFA EURO 2020. Het EK van volgend jaar zal in twaalf landen verspreid over Europa gespeeld worden. Amsterdam behoort tot een van de twaalf speelsteden.

Martin Garrix maakte zaterdagavond het nieuws zelf bekend. Garrix is benoemd tot EURO 2020 Official Music Artist tijdens een spectaculaire onthulling op het Amsterdam Dance Event (ADE). De 23-jarige DJ kwam het podium op met de bekende Henri Delauney-beker, de beker die de winnaar van het EK in ontvangst neemt.

Volledig scherm
Martin Garrix © UEFA

“Het is een ongelofelijke eer om gevraagd te worden het officiële lied voor UEFA EURO 2020 te produceren, ik kan niet wachten om het iedereen te laten horen”, zei Garrix. Met zijn optreden tijdens de openingsceremonie treedt hij in de voetsporen van de Nederlandse DJ Tiësto, die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2004 verzorgde.

Het officiële nummer zal, in samenwerking met een vocalist, in de lente van 2020 bekendgemaakt worden. Beide artiesten zullen het nummer op 12 juni voor het eerst in zijn geheel laten horen tijdens de openingsceremonie van UEFA EURO 2020 in het Stadio Olimpico in Rome. Garrix produceert ook de opkomstmuziek voorafgaand aan wedstrijden en de muziek voor wereldwijde televisie-uitzendingen.

Garrix: “Muziek is mijn passie, maar ik ben ook een grote voetbalfan. Het voelt dan ook extra speciaal voor me om het officiële nummer voor het grootste EK ooit te produceren.”

UEFA EURO 2020 wordt voor het eerst in haar 60-jarig bestaan gehouden verspreid over Europa. Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Londen, München, Rome en Sint-Petersburg zijn de twaalf steden waar komende zomer wedstrijden plaatsvinden.

‘De journalisten van DPG Media zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’