Volledig scherm
Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam © anp

Meer vragen voor Aboutaleb over arrestatie 326 Feyenoorders

Een groot deel van de Rotterdamse gemeenteraad is ontevreden over de antwoorden die burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag gaf over de massale arrestatie van 326 Feyenoordfans op 21 februari. Verschillende raadsfracties willen weten waarom de groep precies werd ingesloten en opgepakt door de politie.

Volledig scherm
Feyenoordfans tijdens de protestmars

Tijdens de protestmars op 21 februari, waarmee supporters op een vreedzame en ludieke manier hun onvrede over algemeen directeur Eric Gudde wilden uiten, greep de ME in. Het was de bedoeling om verhuisdozen bij het Maasgebouw af te leveren, om Gudde te laten weten dat hij moest verhuizen.

De ME dacht dat de groep rellen wilde starten en greep in. Ooggetuigen spraken hun verbazing en woede uit over de overdreven acties van de agenten.

Overlopen
Volgens Aboutaleb is de groep ingesloten om te voorkomen dat de mensen vooraan de stoet eventueel zou worden overlopen door de demonstranten erachter. Ook was hij bang dat de verhuisdozen vol zaten met vuurwerkbommen. ,,We vroegen ons af of verhuisdozen leeg waren. Stel je voor dat er vuurwerkbommen over het hek waren gevallen. Dan hadden we een ander debat,'' aldus de burgemeester. 

De antwoorden van de burgemeester wierp bij de gemeenteraad alleen maar nog meer vragen op over de juistheid van de argumentatie om zoveel mensen in één actie van straat te halen. Politie, burgemeester en Openbaar Ministerie gaan de zaak ook evalueren, beloofde Aboutaleb. Bovendien is de Nationale ombudsman een verkennend onderzoek begonnen naar het politieoptreden bij De Kuip, wat voor de zomer afgerond moet zijn.

Live Voetbal

home logo VVV-VenloVVV
52'
0-2
AjaxAJA
away logo
home logo ADO Den HaagADO
53'
0-2
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo FC EmmenEMM
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo