Het schilderij werd gestolen uit het Singer Laren museum in Laren.
Volledig scherm
Het schilderij werd gestolen uit het Singer Laren museum in Laren. © EPA

Meerdere tips over diefstal schilderij Van Gogh

De politie heeft meerdere tips gekregen over de inbraak in museum Singer Laren waarbij in de nacht van zondag op maandag een schilderij van Vincent van Gogh uit 1884 is gestolen

Het gaat om het werk Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar. Het Groninger Museum is eigenaar van het werk en had het uitgeleend aan het Singer Laren museum voor een tentoonstelling. Het schilderij werd op de geboortedag van Van Gogh gestolen.

Een woordvoerder van de politie zei dinsdag dat er nog steeds tips binnenkomen, al kan hij geen aantallen noemen. ,,We nodigen mensen ook nog steeds uit om informatie of beveiligingsbeelden met de politie te delen. We zijn volop bezig met het onderzoek, maar het is te vroeg om te zeggen hoe het onderzoek vordert.”

De politie doet onderzoek naar de diefstal met meerdere specialisten, zoals forensische onderzoekers, de tactische recherche en kunstroofexperts van de landelijke recherche.

Het gestolen schilderij.
Volledig scherm
Het gestolen schilderij. © via REUTERS
 1. LIVE | Oproep: steek vanavond kaarsje op voor coronaslachtoffers
  CORONAVIRUS

  LIVE | Oproep: steek vanavond kaarsje op voor corona­slacht­of­fers

  Een Amerikaans farmaciebedrijf gaat een coronamedicijn maken dat gebaseerd is op een in Nederland gevonden antilichaam. In Latijns-Amerika is de grens van een miljoen besmettingen gepasseerd, waarvan de helft in Brazilië. En in een speciale aflevering van het tv-programma Voor wie steek jij een kaarsje op? roept KRO-NCRV iedereen in Nederland op om een kaarsje voor de coronaslachtoffers aan te steken. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
 2. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

  Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

  In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.
 3. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

  Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

  Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”

Poll

Ga jij maandag direct het terras op?

Ga jij maandag direct het terras op?

 • Ja natuurlijk! Kan niet wachten (14%)
 • Nee, ik kijk eerst de kat uit de boom (25%)
 • Nee, ik ga de komende tijd helemaal niet (61%)
27185 stemmen