Volledig scherm
Bert Meerstadt. © ANP

Meerstadt vertrekt na ABN Amro ook bij Concertgebouw

Nadat hij eerder zijn commissariaten bij ABN Amro en Lucas Bols neerlegde, stopt Bert Meerstadt nu ook als voorzitter van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Quote

De Vereniging benadrukt dat Bert voor de Vereniging van grote betekenis is

Vereniging Vrienden van het Concertgebouw

Dat laten de Concertvrienden, zoals de korte naam van de vereniging luidt, weten na vragen van deze krant. Meerstadt, die sinds 2010 preses is van de Concertvrienden, raakte in opspraak omdat zijn naam voorkomt in de Panama Papers, die grootschalige belastingontwijking blootleggen. Hij zou volgens Trouw en het FD mogelijk betrokken zijn (geweest) bij een brievenbusfirma op de Maagdeneilanden.  

Hoewel de oud NS-topman beklemtoont niets verkeerds te hebben gedaan, legt hij zijn voorzitterschap tijdelijk neer tot de zaak is opgehelderd. Penningmeester Vincent Kouwenhoven neemt de rol van voorzitter over.  

Onrust
,,Naar aanleiding van de recente berichtgeving in de media en de onrust die dit heeft veroorzaakt, hebben de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest en Bert Meerstadt in goed onderling overleg besloten dat Bert in het belang van de Vereniging zijn rol als voorzitter tijdelijk overdraagt," laten de Concertvrienden weten. ,,De Vereniging benadrukt dat Bert voor de Vereniging van grote betekenis is."  

De Concertvrienden werven onder meer fondsen voor het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. De vereniging gaat terug tot 1934 en heeft 20.000 leden.  

ABN Amro maakte vorige week donderdag bekend dat Meerstadt zijn termijn als commissaris niet zou afmaken. Een dag later trad hij ook terug bij distilleerder Lucas Bols.  ,,Door Lucas Bols noch door ABN AMRO is druk uitgeoefend om af te treden," liet Meerstadt daarbij aantekenen. ,,Dit is mijn keus in het belang van de onderneming."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

In België mag je niet meer roken in de auto waar kinderen bij zijn

In België mag je niet meer roken in de auto waar kinderen bij zijn

  • Belachelijk (14%)
  • Goed idee (86%)
21408 stemmen