Aangeboden door Mitsubishi Elevator Europe
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
Mitsubishi Elevator Europe

Mitsubishi Elevator Europe lanceert eerste lift ter wereld die gereed is voor C2C certificering: de MOVE

Mitsubishi Elevator EuropeMitsubishi Elevator Europe heeft vandaag de lancering van de MOVE bekend gemaakt. De MOVE is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en volledig ontwerpen langs de cradle-to-cradle (C2C) filosofie. Zodra de eerste liften operationeel zijn (Q1 2020), zal de MOVE een officieel C2C type-certificaat mogen ontvangen. Hiermee is Mitsubishi Elevator Europe de eerste leverancier ter wereld met een C2C gecertificeerd lifttype.

>25% minder materiaal gebruik

De MOVE is gebaseerd op een LEAN ontwerp en productieproces, dat uitgaat van optimale betrouwbaarheid en lage milieu impact. Dit vertaald zich onder andere door in het feit dat voor de productie van de lift ruim 25% minder grondstoffen worden gebruikt dan gemiddeld in de markt. Vanuit het circulaire uitgangspunt, is de MOVE dusdanig ontworpen dat alle componenten gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden. Dit betekent ook dat in het productie- en montageproces gewerkt wordt volgens het ‘niet-lassen, niet-lijmen’-principe. Zodoende worden definitieve verbindingen van componenten voorkomen en wordt recycling en hergebruik makkelijker gemaakt.

In tegenstelling tot de bestaande Japanse Mitsubishi lifttypes, wordt de MOVE volledig geproduceerd in Nederland met gebruikmaking van uitsluitend Europese toeleveranciers. Dit is gedaan om ook de milieu impact van het logistieke proces achter de productie verder te reduceren. In samenwerking met alle toeleverancier wordt via uitgebreide levenscyclusanalyses bovendien hard gewerkt aan het verkrijgen van een “Environmental Product Declaration” (EPD cerfiticaat).

Slimme lift

Volledig scherm
© Mitsubishi Elevator Europe

Naast de duurzaamheidsaspecten van de MOVE, die verder worden geïllustreerd door diverse mogelijkheden tot energiebesparing (incl. energielabel A), beschikt de lift ook over nieuwe technologieën passend voor deze tijd van leven. Zo wordt via geavanceerde sensorentechnologie op ruim 700 verschillende parameters data verzameld. Dit om preventief storingen te voorkomen en bovendien de levensduur van individuele componenten te verlengen. Ook stelt deze technologie Mitsubishi in staat verschillende facetten van de lift op afstand te configureren, hetgeen in het gebruik weer onderhoudskosten scheelt.

De MOVE is door Mitsubishi speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en richt zich op lage en middelhoge gebouwen in de utiliteit- en woningbouw. De MOVE zal door diverse Mitsubishi-liften salesorganisaties verkocht worden in verschillende Europese landen (o.a. de BeNeLux, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Scandinavië).

Bouwen aan een duurzamere toekomst

Mitsubishi werkt al geruime tijd aan verduurzaming in de bouwsector. Zo kwam het bedrijf in 2016 als eerste met een lift op de markt waarbij betaald wordt op basis van gebruik, genaamd M-Use®. Hierin blijft, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, Mitsubishi eigenaar van de lift. Doordat Mitsubishi in deze contracten ook nog eens verantwoordelijk is voor onderhoud van de liften, gaat een lift tientallen jaren langer mee. Wanneer een lift uiteindelijk vervangen moeten worden, zal Mitsubishi tevens de materialen hergebruiken of recyclen.

“Met de lancering van de MOVE maken we een belangrijke volgende stap ik het verder verduurzamen van ons productportfolio. Ook voor het lager- en middensegment worden duurzaamheid en kwaliteit zodoende nog beter beschikbaar”, aldus Evert Visser (Algemeen Directeur, Mitsubishi Elevator Europe). “In een markt die vooral gericht is op aanschafprijs, snelle vervanging en omzet via hoge omloopsnelheden, is de MOVE een onderscheidend product dat past binnen de Mitsubishi filosofie gericht op kwaliteit en lage total cost of ownership”.

Meer informatie over de MOVE? Bezoek www.mitsubishi-liften.nl om meer te weten te komen over de kenmerken van de MOVE.