Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Staijen. © Patrick Kreling

Monsterklus voor agent Ruud: hij moet forensische opsporing uit diep dal trekken

Politieman Ruud Staijen moet de forensische opsporing uit een dal trekken. In het door onderbezetting en vergrijzing geplaagde onderdeel van de politie, waar ze óók nog eens te maken hebben met gebrekkige techniek, richt hij zijn blik op de toekomst. Daarin moet alles een stuk sneller en efficiënter.

Voor Ruud Staijen ligt het document dat zijn voorganger na twintig jaar in het veld achter liet bij zijn vertrek. De naam ‘Plaats en Koers Forensische Opsporing’ is al niet opzwepend en dan gaat het ook nog eens pagina's lang over onderbezetting, verouderde technologie, onverwezenlijkte plannen, vergrijzing. Zo kan het dat het leest als een dagboek van een depressie – en de patiënt is maar moeilijk op de been te helpen.

  1. Spanning voor wedstrijd: ‘Feyenoord is niet antisemitisch, Feyenoord is anti-Ajax’

    Spanning voor wedstrijd: ‘Feyenoord is niet antisemi­tisch, Feyenoord is an­ti-Ajax’

    Feyenoord en de fans houden hun hart vast voor de wedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheva, vanavond in de Kuip. Hoewel iedereen een voetbalfeest verwacht tijdens deze Europese wedstrijd, is er altijd de angst dat een paar idioten het verpesten met spreekkoren, sissende gaskamergeluiden of Palestijnse vlaggen. Op sociale media roepen supporters op om het netjes te houden en de club niet in diskrediet te brengen.