Volledig scherm
© AFP

'Mummie' overleed 2 weken geleden aan hartaanval

De Duitse zeiler wiens gemummificeerde lichaam gevonden werd op een boot in de Filipijnen, was nog maar een week dood. Hij overleed aan een hartaanval. Dat heeft een woordvoerder van de Filipijnse politie bevestigd aan persagentschap AFP.

De zeiler, de 59-jarige Manfred Fritz Bajorat, werd vorige week vrijdag aangetroffen op zijn zeiljacht. De Duitser was al een jaar vermist, en aanvankelijk was het niet duidelijk hoe lang hij al dood was. Zijn lichaam, dat gebogen werd aangetroffen over een tafel, was gemummificeerd door de droge, zilte zeelucht.

Een autopsie brengt nu meer duidelijkheid. ,,De Duitser was naar schatting ongeveer zeven dagen dood", zegt de politie. ,,De doodsoorzaak is een hartinfarct."

Bajorat was een ervaren zeiler, hij doorkruiste al 20 jaar de grote oceanen en begon zijn reis in Nederland. Zijn jacht werd met een gebroken mast gevonden op ongeveer honderd kilometer van de kust van Barobo in de Filipijnen. Het is niet duidelijk of de mast brak voor of na zijn overlijden.

Volledig scherm
© AFP
 1. Nederlandse onderzoeker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 2. Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermee

  Doodsbe­drei­gin­gen na bakfiets­dra­ma: Doneer­fonds kapt ermee

  De eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.