Volledig scherm
Vissers voor de kust van Indonesië. © AFP

Naaldvis springt uit de zee en doorboort nek jonge visser

Een tiener uit Indonesië is vijf dagen geleden aan een wonderbaarlijke dood ontsnapt. De vissersjongen werd op zee geraakt door een uit het water springende messcherpe naaldvis van 75 centimeter. De vis doorboorde de nek van het slachtoffer en bleef daar rondspartelen. De jongen deed vandaag voor het eerst zijn verhaal. 

Muhammad Idul was vijf dagen geleden met een vriend aan het vissen toen die een zaklamp liet schijnen. Vrijwel meteen daarna sprong de vis uit het water. De tiener viel door de impact van de botsing overboord en merkte in het water dat de vis in zijn nek vastzat. 

Bloedingen

Idul probeerde de glibberige vis te grijpen om ervoor te zorgen dat hij niet ernstiger gewond zou raken. ,,Ik vroeg mijn vriend om mij te helpen. Hij zei mij dat ik de vis beter kon laten zitten om bloedingen te voorkomen.’’

Ondanks de spartelende vis in zijn nek, wist Idul het strand zwemmend te bereiken. Zijn vader Saharuddin reed hem vervolgens naar het ziekenhuis in Bau-bau, ongeveer anderhalf uur rijden van hun woonplaats. 

Gereedschap

De artsen in het ziekenhuis wisten het lichaam van de vis tot net achter de kop van het beest af te snijden, maar konden de scherpe bek niet verwijderen omdat ze daar niet de juiste instrumenten voor hadden. Daarvoor moest de tiener naar een nog verder gelegen ziekenhuis. Daar waren vijf specialisten nodig om de kop van het beest operatief te verwijderen. 

Het bizarre ongeluk heeft het enthousiasme van Idul voor vissen niet aangetast. ,,Ik moet de volgende keer gewoon voorzichtiger zijn. Speervissen tolereren geen licht, daarom sprong het beest uit het water en stak hij mij.’’

De foto van de verwondingen van de jongen zijn tamelijk schokkend, daarom publiceren wij deze niet. 

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (10%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (49%)
  • Emma (35%)
14978 stemmen