Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Nederlandse telecomproviders laten mensen tot eind maart gratis bellen naar Oekraïne

Klanten van KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simpel, Ben, DELTA en Caiway, kunnen voorlopig kosteloos van en naar Oekraïne bellen en sms’en. Volgens de Nederlandse telecomproviders is het belangrijk dat families en vrienden contact met elkaar kunnen houden in deze onzekere tijden van oorlog.

 1. Rechtbank spreekt Henk R., alias de 'Zwarte Cobra', vrij van dubbele moordopdracht

  Rechtbank spreekt Henk R., alias de 'Zwarte Cobra', vrij van dubbele moordop­dracht

  De rechtbank heeft Henk R., alias de ‘Zwarte Cobra’ vrijdag vrijgesproken van het geven van de moordopdracht op de Griekse diamantair en drugshandelaar Henie Shamel en de doodslag op zijn vriendin Anne de Witte in Antwerpen, bijna dertig jaar geleden. De twee werden op 9 mei 1993 kort na middernacht in een geparkeerde auto onder vuur genomen door twee mannen en overleden enkele dagen later aan hun verwondingen.
 2. TERUGLEZEN | Oekraïne gaat cruciale nacht in, raketaanvallen op Kiev verwacht
  Play

  TERUGLEZEN | Oekraïne gaat cruciale nacht in, raketaan­val­len op Kiev verwacht

  Oekraïne gaat naar alle waarschijnlijkheid een cruciale nacht tegemoet. In de komende uren worden zware raketaanvallen op hoofdstad Kiev verwacht, schrijft parlementariër Lesia Vasylenko op Twitter. ,,Binnen nu en een uur wordt Kiev aangevallen als nooit tevoren. Rusland zal ons met alles wat ze hebben bestoken”, aldus Vasylenko. Chat-gesprekken waarin parlementariërs met elkaar overleggen ‘exploderen’ als gevolg van de onrust, zegt ze. Dit liveblog is afgesloten. Hier kun je ons nieuwste liveblog volgen.