Nooit meer het gymlulletje

Een kind met overgewicht gymt vaak met tegenzin. De Limburgse arts Gill ten Hoor (27) heeft de oplossing gevonden: krachttraining in de les. Verslaggever Samuel Bom, vroeger steevast als laatste gekozen in de gymzaal, kan wel huilen: ,,Als sporten zo kan, had ik er ook zin in gehad."

Ik zie mijzelf nog staan als brugpieper. De gymleraar wil voetballen en twee populaire klasgenoten mogen de teams kiezen. Mijn sporttenue verhult wel wat van mijn kindervet, maar iedereen in de klas weet: ik ben niet snel en niet zo wendbaar. Door die extra kilo’s. Ik blink niet uit in sport en dat gaat ook niet gebeuren. Moet dat nu echt elke week twee uur lang ten overstaan van mijn klasgenootjes zo zichtbaar zijn?

  1. Nederlanders in China op eigen kosten twee weken in quarantaine
    Liveblog

    Nederlan­ders in China op eigen kosten twee weken in quarantai­ne

    Nederlanders die vanuit de Chinese provincie Hubei geëvacueerd worden, moeten minimaal twee weken op eigen kosten in quarantaine blijven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt verder de mogelijkheden om twintig Nederlanders uit het Chinese Wuhan te evacueren. Het coronavirus heeft een ongekende chaos veroorzaakt in de miljoenenstad. Meer dan 2700 mensen zijn wereldwijd besmet geraakt met het virus, ook in Frankrijk, de VS, Japan en Canada. In China zijn al 80 doden te betreuren. Volg hier het liveblog over de ontwikkelingen van de epidemie.