Volledig scherm
© Brabant Celebrates Food

Noord-Brabant is European Region of Gastronomy in 2018

VisitBrabant (PARTNERBIJDRAGE)Noord-Brabant is dit jaar European Region of Gastronomy. De provincie van Vincent van Gogh, Dutch design en de Efteling heeft meer reden dan ooit om lekker op te scheppen. 

Brabant staat bekend om haar rijke gastronomische traditie en gastvrijheid. Niet zo gek dus dat juist deze Nederlandse provincie zich in 2018 European Region of Gastronomy mag noemen, samen met het Ierse Galway. Brabant is dit jaar place to be voor mensen die houden van het goeie leven en die graag goed eten en drinken combineren met een bezoek aan historische plekken, hippe steden met cultuur en plekken in de natuur. Brabant is open. Voor iedereen, jong en oud. Voor levensgenieters, bourgondiërs, lekkerbekken, smulpapen en zoetemonden. 

Krijg de smaak te pakken

Volledig scherm
© VisitBrabant

Brabant heeft de smaak te pakken en viert dat met een zinnenprikkelend en tongstrelend programma. Het borrelt, bruist en spettert met events als foodstoeten en food safari’s, markten en proeverijen, tentoonstellingen en picknickroutes, walking dinners en kookbattles. En dat vaak ook nog op de meest bijzondere locaties. Dit jaar kun je echt niet om Brabant heen.

Je kunt het hele jaar door genieten van meer dan 100 events verspreid over de hele provincie, die bekend staat om haar rijke gastronomische traditie, gastvrijheid én innovatie. Innovatie? Kun je dat eten? Jazeker! In Brabant wel. Want wist je dat Brabant op het gebied van voedselinnovatie tot de slimste en duurzaamste agrofoodregio’s van Europa behoort?

Volledig scherm
© VisitBrabant

Kom je voor beproefde gerechten of houd je het spannend? Hoe dan ook, je kunt ook komen ervaren dat gezond snacken vet lekker kan zijn. Hoe serieus neem je gerechten met insecten, zeewier en kweekvlees? Of kies je voor de unieke smaak van een prachtig vormgegeven stukje voedsel dat zo full-colour uit de 3D-printer komt en dat ook nog lekker en gezond is. Kom eten beleven. Kom Brabant beleven.

Geniet & Win

Volledig scherm
© VisitBrabant

Kortom, er valt dit jaar veel te genieten in Brabant. Deel jouw mooiste, lekkerste, grappigste, spannendste, onvergetelijkste genietmoment met #brabantcelebratesfood op Instagram of Facebook en maak kans op heerlijke food belevingen. Laat zien hoe jij culinair geniet in Brabant. 

Inspiratie

Kijk voor alle activiteiten in Brabant op brabantcelebratesfood.com en check visitbrabant.nl voor nog meer inspiratie en informatie voor een verblijf in mooie en gastvrije Brabant.