Volledig scherm

NVM-nieuwbouwspecialist is ook goed thuis in jongste deel van woningmarkt

NVM (PARTNERBIJDRAGE)Aan de Nederlandse woningvoorraad van bijna 7,8 miljoen woningen worden jaarlijks tienduizenden nieuwe woningen toegevoegd. In de praktijk blijkt het een vak apart om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Maar dit jongste deel van de woningmarkt heeft geen geheimen voor de NVM-nieuwbouwspecialist.

Een nieuwbouwhuis kopen is toch een stuk gemakkelijker dan een bestaand huis?

Aan de ene kant wel: de kans op ‘verborgen gebreken’ is bijvoorbeeld een stuk kleiner. En nadat je via een billboard of een advertentie bent geattendeerd op een nieuwbouwproject, is inschrijven bij een NVM-nieuwbouwspecialist ook zo gebeurd. Maar dan begint het pas. Want er is nog niets tastbaars; je baseert een van de belangrijkste aankopen van je leven op een bouwtekening, artist impression of, steeds vaker, een virtual reality-presentatie. Meestal duurt het nog minstens anderhalf jaar voor je de nieuwbouwwoning van je dromen kunt betrekken. Maar intussen moet je al wel een kavel kiezen, een koop/aannemingsovereenkomst tekenen, de financiering regelen en beslissingen nemen over allerlei extra opties en ‘meerwerk’, die de projectontwikkelaar en/of bouwer presenteren. Juist omdat het letterlijk en figuurlijk braakliggend terrein is waarop je je begeeft, met andere (spel)regels op het gebied van financiering, bouw en oplevering, is het een geruststellend idee dat je kunt terugvallen op de kennis en ervaring van een NVM-nieuwbouwspecialist.

Volledig scherm

Is dat dan een verlengstuk van de projectontwikkelaar of bouwer?

Ja en nee. Een NVM-nieuwbouwspecialist werkt in opdracht van de projectontwikkelaar of bouwer, maar omdat bij nieuwbouw nauwelijks valt te onderhandelen over de koopprijs, bevindt de NVM-nieuwbouwspecialist zich in een bijzondere positie. Vanwege zijn dagelijkse contact met de markt wordt hij ingehuurd als ‘vertegenwoordiger van de vraag’, om te adviseren over het plan en de verkoop van de woningen in goede banen te leiden. NVM-nieuwbouwspecialisten zijn de aangewezen partij om potentiële kopers te informeren en adviseren. Van de inschrijving tot de ondertekening van de akte van oplevering bij de notaris, ze loodsen je op betrouwbare en deskundige wijze door het aankooptraject. Met als resultaat een eigen nieuwbouwwoning die zich binnen de kortste keren als droomhuis ontpopt.

Nieuw Wonen Nederland

NVM-nieuwbouwspecialisten hebben de krachten gebundeld in ‘Nieuw Wonen Nederland’, hét nieuwbouwplatform dat actuele en toekomstige nieuwbouwprojecten in verschillende regio’s bevat en vraag en aanbod op effectieve wijze bij elkaar brengt. Schroom vooral niet om je woonwensen kenbaar te maken, zodat NVM-nieuwbouwspecialisten jouw vraag kunnen vertalen naar toekomstbestendige nieuwbouwplannen. Dat komt de kwaliteit en duurzaamheid van het toekomstige aanbod ten goede. Meer informatie: www.nieuwwonennederland.nl