Volledig scherm
De kersttruck van Coca-Cola. © Coca-Cola

Omstreden Coca Cola-kersttruck rijdt door Nederland

De wereldberoemde kersttruck uit de reclame van Coca-Cola rijdt weer door Nederland. De verlichte vrachtwagen, die overigens omstreden is in Groot-Brittannië vanwege de aantrekkingskracht op kinderen, brengt onder meer een bezoek aan Den Haag, Tilburg en Apeldoorn. Bekijk hieronder waar de truck verder langskomt. 

De vrachtwagen rijdt sinds woensdag door het land, inclusief kerstman en zijn kerstelfjes. Fans kunnen zich laten fotograferen bij de vrachtwagen. En krijgen uiteraard een ijskoud blikje cola toegereikt. 

Mensen kunnen via een groot scherm op de truck hun eigen 'kerstheld' bedanken. Ook via social media kunnen mensen hun bericht delen met de hashtag #mijnkerstheld. 

Vetzucht

De bijzondere truck is niet onomstreden. Zo zijn gezondheidsorganisaties in Groot-Brittannië in opstand gekomen tegen de wagen. De Engelse overheid roept lokale overheden op om goed na te denken of de kerstkaravaan van de suikerdrank wel past bij de pogingen om vetzucht en tandbederf bij jongeren tegen te gaan.

In Groot Brittannië verdedigt de frisdrankgigant de toer. ,,We krijgen juist veel positieve opmerkingen vanuit de bevolking.'' Coca-Cola Nederland zegt de vrachtwagen niet te veranderen vanwege 'de rijke geschiedenis en herkenbaarheid'. ,,Maar we bewegen absoluut mee met de wensen van consumenten, door bijvoorbeeld blikjes uit te delen met Coca-Cola zero.'' Dit is de suiker- en calorievrije variant.

  1. LIVE | Drie nieuwe besmettingen nabij Limburgse grens, VS en Zuid-Korea blazen militaire oefeningen af

    LIVE | Drie nieuwe besmettin­gen nabij Limburgse grens, VS en Zuid-Ko­rea blazen militaire oefeningen af

    Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in Europa en komt ook dichter en dichterbij Nederland. Gisteren werden de eerste besmettingen in Noorwegen en Griekenland geconstateerd, vandaag meldt Denemarken zich met het eerste virusgeval. Ook het aantal besmettingen in Duitsland groeit. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.