Aangeboden door The Hague Marketing
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Ontmoet zaterdag 13 april Rembrandt en maak kennis met de Gouden Eeuw in het Museumkwartier Den Haag

The Hague MarketingIn 2019 staat Nederland in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Aanleiding is de 350ste sterfdag van de beroemdste Hollandse Meester op 4 oktober 2019. Veel mensen denken bij de Gouden Eeuw niet in eerste instantie aan Den Haag. Maar juist Den Haag speelde als centrum van de macht tijdens de Gouden Eeuw een belangrijke rol en heeft een vat vol gouden verhalen te vertellen.

Kom zaterdag 13 april naar Den Haag en ontdek de verborgen schatten van de monumentale panden in het Museumkwartier, wandel langs de buitententoonstelling op de Lange Vijverberg en bekijk meesterwerken van Rembrandt, Steen en Vermeer, stap letterlijk in Rembrandts ‘De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’ in de experience box of neem plaats in de Gouden Koets voor een rondrit en toets je geschiedeniskennis met de Gouden Eeuw Quiz tijdens de Gouden Dag van de Haagse Geschiedenis op het Plein. Er is voor iedereen genoeg de zien en te beleven.

Extra Open Monumentendag Museumkwartier

Speciaal voor Rembrandt & de Gouden Eeuw openen op 13 april 9 monumentale panden in het Museumkwartier hun deuren. Het is dé kans om gebouwen te bezoeken waar je normaal niet zo snel in komt. Denk daarbij aan de Tweede Kamer der Staten Generaal waar de architect heeft geprobeerd het Nederlandse landschap terug te laten komen in het ontwerp. Maar ook andere historische gebouwen zoals Galerij Prins Willem V met stucplafond van Johannes van Gorcum en het oudste manegegebouw van Nederland uit de 18de eeuw, de ’s-Gravenhaagsche‘ Stadsrijschool, zijn te bezoeken. Andere deelnemende monumentale panden die hun deuren openen zijn: Des Indes, Pulchri Studio, Woonhuis van Pieter de Swart, Onze Ambassade (voormalige Amerikaanse Ambassade), Haagse Kluis en Sociëteit de Vereeniging. Tijdens deze dag komt de geschiedenis van het Museumkwartier daadwerkelijk tot leven.

De deelnemende instellingen zijn steeds te herkennen aan de Open Monumentendag-vlag en aan de poster bij de entree. Geopend vanaf 10.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op denhaag.com/museumkwartier.

Volledig scherm

Buitenexpositie ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’

De Lange Vijverberg is aangekleed met een buitententoonstelling ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’. Ontdek Rembrandt en andere meesterwerken uit de omliggende instellingen en bijbehorende markante figuren die toen een belangrijke rol speelden. Wandel langs de expositie en zie met eigen ogen wat er in de Gouden Eeuw in Den Haag gebeurde, wie de touwtjes in handen had en hoe de Gouden eeuw in Den Haag een blijvende indruk heeft achtergelaten. De kunstwerken in het echt zien? De musea waar deze topstukken écht hangen zijn op een steenworp afstand te vinden!

Volledig scherm
Portret van een oude man, 1667 © Rembrandt van Rijn

Rembrandt Reality: Stap in de wereld van Rembrandt

De ‘Anatomische Les van Dr Nicolaes Tulp’ beleven? Dat kan in de ‘experience box. Samen met Nationale-Nederlanden brengt het Mauritshuis dit schilderij tot leven met de Rembrandt Reality app, waar letterlijk dit meesterwerk ingestapt kan worden. De app vertelt de verhalen achter het schilderij. Wist u bijvoorbeeld dat het lichaam in werkelijkheid maar één hand had?

De Gouden Dag van de Haagse Geschiedenis

Op het Plein organiseert het Haags Gemeentearchief de Gouden Dag van de Haagse Geschiedenis. Vol met allerlei activiteiten van ruim 40 culturele- en erfgoedinstellingen in Den Haag. Maak en proef 17de -eeuwse hapjes, volg een workshop Mozaïeken met scherven uit de Gouden Eeuw, neem plaats in de Gouden Koets voor een rondrit en toets uw geschiedeniskennis met de Gouden Eeuw Quiz. Een compleet programma voor jong en oud.

Bereikbaarheid Museumkwartier Den Haag

Den Haag is supergoed te bereiken met de trein. Vanaf het station wandelt u in 5 á 10 minuten via de historische Herengracht naar het Museumkwartier. Komt u toch liever met de auto? Parkeergarage Museumkwartier is goed bereikbaar, centraal gelegen én voordelig. Tip: Reserveer van tevoren alvast een parkeerplek.