Voor Victoria ‘Vicky’ García en José Rosello is het om het even of het een jongen of een meisje wordt al zouden ze een jochie wel helemaal te gek vinden
Volledig scherm
Voor Victoria ‘Vicky’ García en José Rosello is het om het even of het een jongen of een meisje wordt al zouden ze een jochie wel helemaal te gek vinden © Screenshot Antena 3.

Ouders van Spaanse peuter die stierf na val in put verwachten opnieuw een kind

Acht maanden na de dood van hun zoontje Julen (2), die overleed na een val in een diepe put bij het Zuid-Spaanse Málaga, hebben zijn ouders iets te vieren: de komst van een baby. Victoria García en José Rosello maakten het heuglijke nieuws bekend in een interview met een regionale nieuwssite.

In het vraaggesprek verklapte ‘Vicky’ dat ze anderhalve maand zwanger is. Te vroeg om iets te kunnen zeggen over het geslacht van de baby. Dat kan pas worden vastgesteld na ongeveer vier maanden zwangerschap. Voor het Spaanse stel is het om het even of het een jongen of een meisje wordt – ‘zolang hij of zij maar gezond is’ – maar een jochie zouden ze wel helemaal te gek vinden.

,,Toen Julen nog leefde, beloofde ik hem een broertje en dat zal ik hem geven ook’’, verklaarde Victoria enkele maanden geleden desgevraagd na geruchten over een zwangerschap. Ze deed de belofte naar eigen zeggen in 2017 nadat Julens broertje Óliver (3) was overleden aan de gevolgen van een niet te behandelen hartziekte.

Tatoeages

Vicky heeft de gezichten van haar overleden zoontjes op haar rechterarm laten tatoeëren. Haar echtgenoot liet op zijn been een zonsondergang afdrukken met daaronder de schaduw van Óliver en Julen. ,,We zullen hun broertje of zusje natuurlijk vertellen over hen’’, zegt José Rosello. ,,Wie zij waren, hoe ze onze woning met vreugde vervulden, hoe God hen veel te vroeg tot zich nam én hoe miljoenen mensen over de hele wereld met ons meeleefden tijdens de grootschalige reddingsoperatie voor Julen, die uiteindelijk vergeefs bleek te zijn.’’ 

De peuter viel op zondag 13 januari in Totalán, in de bergen boven Málaga, in een 110 meter diepe en 25 centimeter brede put. Die was geboord om naar water te zoeken onder het terrein van een kennis. Het gat was illegaal geboord en niet goed afgedekt. Na 13 dagen slaagde een reddingsteam van mijnwerkers erin de plek te bereiken waar Julen zich bevond. Het jochie bleek te zijn overleden aan ernstig hoofdletsel en andere verwondingen als gevolg van zijn val.    

  1. Coronaroddel over dochter kost bakker in Wezep klanten: ‘Het fatsoen is helemaal weg!’
    PREMIUM

    Coronarod­del over dochter kost bakker in Wezep klanten: ‘Het fatsoen is helemaal weg!’

    Wat een roddel in een dorp niet teweeg kan brengen. Eigenaar Ipo Oosterhuis van bakkerij Kroese in Wezep weet niet wat hem overkomt als maandag een bericht over zijn dochter viraal gaat in het dorp. Dat ze corona heeft en voor besmettingsgevaar zou zorgen. Leveranciers bellen af en klanten blijven weg. ,,Het fatsoen is weg. En morgen wordt mijn moeder begraven, ik heb niet eens tijd om te rouwen.’’