Volledig scherm
© ANP

Palestijnse vlag geprojecteerd op stadhuis Rotterdam

Nadat eerder deze week de Israëlische vlag halfstok op het Rotterdamse stadhuis hing, was er zondagavond een forse Palestijnse vlag te zien. De lokale partij NIDA projecteerde de vlag op de gevel. Gemeenteraadslid Nourdin El Ouali van het in de islam gewortelde NIDA sprak van een ,,ludieke reactie'' op de Israëlische vlag.

Die was in opdracht van plaatsvervangend burgemeester Joost Eerdmans halfstok gehesen ter nagedachtenis aan vier Israëlische militairen die om het leven kwamen door een aanslag in Oost-Jeruzalem. Linkse partijen in de Rotterdamse raad zijn daar kritisch over en hebben om uitleg gevraagd.

Eerder hingen al de Franse, Belgische, Turkse, Duitse en regenboogvlag halfstok aan de Coolsingel om slachtoffers van aanslagen de laatste eer te bewijzen. El Ouali vindt het ,,bedenkelijk'' dat ook soldaten die in bezet gebied zijn omgekomen op deze manier worden herdacht. ,,Het was een vreselijke aanslag'', zegt hij. ,,Maar wat Israël doet is niet conform internationaal recht.''

Het gaat niet om Israël en Palestijnen, besluit El Ouali, maar om recht en onrecht.

  1. LIVE | OM gaat stuwmeer strafzaken zelf afdoen, Zwitserland staat evenementen met 300 man toe

    LIVE | OM gaat stuwmeer strafzaken zelf afdoen, Zwitser­land staat evenemen­ten met 300 man toe

    Er zijn in de afgelopen 24 uur 15 nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM en 7 nieuwe ziekenhuisopnames. Een daling ten opzichte van gisteren. De Europese Commissie wil een herstelfonds van 750 miljard euro opzetten om lidstaten die getroffen zijn door het coronavirus te steunen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.
  2. Archeologen in rep en roer: eeuwenoude schat ontdekt onder wijngaard in Italië

    Archeolo­gen in rep en roer: eeuwenoude schat ontdekt onder wijngaard in Italië

    In de buurt van de Noord-Italiaanse stad Verona hebben archeologen recent een eeuwenoude schat onder een wijngaard ontdekt. Het gaat om een bijzonder goed bewaarde mozaïek, een restant van een historische Romeinse villa. Experts houden er rekening mee dat de vloer dateert uit de derde eeuw na Christus. De autoriteiten zijn trots en blij: ,,Na talloze decennia van mislukte pogingen is het eindelijk gelukt.”