Johan Katerberg
Volledig scherm
© Johan Katerberg

Pensioenplicht kan op voorzichtige instemming rekenen

Vakbonden en werkgevers staan positief tegenover een eventuele pensioenplicht voor werknemers. Maar ze zijn verdeeld over hoe die eruit moet zien.

33 reacties

 • Nico Huizinga

  3 maanden geleden
  Een basisinkomen voor iedereen. Van je 18e tot aan je dood. Wil je daarnaast werken en meer verdienen? Prima. Niemand houdt je tegen. Wil je niet, of kun je niet, of in ieder geval niet voltijd werken? Ook prima. Niemand verplicht je. Maar, iedereen een dak boven het hoofd en eten op tafel, zodat er simpelweg geen economische armoede is in NL, zowel tijdens als na het werkzame leven.
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Ik vind een pensioenplicht belachelijk,het is aan werkenden zelf hiervoor te zorgen als ze niet bijn een pensioen fonds zijn aangesloten
 • Hans Laats

  3 maanden geleden
  Hans Laats. Als al die 900000 zelfstandigen geen pensioen willen opbouwen voor later, tja dat is hun keuze's en moet er daar om van GL, PvdA en de coalitie partijen het hele pensioenstelsel omgegooid worden. Individueel een eigen potje en dat zijn er 10 milj potjes over het bedrag van 1500 milj. Als de aandelen keldert evenzo de beurs dan is het potje leeg, weg pensioenopbouw of zie ik het verkeerd. De drammers wil het zo snel mogelijk doordrukken zonder terdege onderzoek.
 • Leo Haas

  3 maanden geleden
  Onzin. Wie een baantje met pensioen wil, moet niet gaan werken in een baan zonder pensioen. En wie weigert zelf een pensioentje op te bouwen moet voor die beslissing ZELF de verantwoording nemen en dat niet op de samenleving (u en ik) afwenden via allerlei subsidies!
 • Jan Elbers

  3 maanden geleden
  Hoe kan een nieuw te ontwikkelen pensioensysteem met zoveel, onbeantwoorde vragen, gereed zijn voor omschakeling?? Een ding staat bij voorbaat al vast en dat is het aantal haantjes met zogenaamde "kennis van zaken" een groot deel uit de zeer gewilde pot gaan graaien, en dat zonder een spier te vertrekken. En de passanten uit de politieke arena die krijgen straks wel een baan bij die graaiers. SCHANDELIJK!!! Respect voor Kees van Grimbergen en zijn zwarte zwanen.