Volledig scherm
© Archieffoto

'Politie moet niet werken met As-Soennah'

Er moet een einde komen aan de samenwerking van de politie in Den Haag met de salafistische As-Soennah moskee. De Tweede Kamer heeft dinsdag de regering daartoe opgeroepen. De motie was ingediend door Louis Bontes van de Groep Bontes/Van Klaveren.

De politie werkte tijdens oud en nieuw samen met vrijwilligers van de As-Soennah moskee, om met hun hulp de openbare orde te handhaven. Maar Bontes vindt dat toch te link, omdat de vrijwilligers een bepaald ,,gedachtegoed'' hebben.

Bontes heeft politieminister Ard van der Steur nu gevraagd om een brief waarin hij uitlegt hoe hij met de Kameruitspraak zal omspringen. Handhaving van de openbare orde is wel een zaak van de burgemeester, aldus Bontes, maar Van der Steur gaat weer over de politie.

Tegengaan
Bontes vindt de samenwerking ook niet kunnen omdat een Kamermeerderheid al aangaf dat de toenemende invloed van het salafistische gedachtegoed juist moet worden tegengegaan.

  1. Justitie in zaak abortusmoord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geaborteerd worden

    Justitie in zaak abortus­moord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geabor­teerd worden

    In de rechtbank in Amsterdam diende vanmorgen de eerste pro forma-zitting in de bizarre zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen. Justitie lijkt ervan overtuigd dat verdachte Dennis een meisje wilde en geen jongen en dat hij daarom zijn vriendin zwaar onder druk zette abortuspillen in te nemen. Zelfs al toen ze nog in Brazilië was.