Volledig scherm
© ANP

Politie neemt 20.000 euro in beslag bij wiethandelaar

De politie in Heerlen heeft vrijdag bij een hennephandelaar 20.000 euro en een wapen in beslag genomen. Een anonieme klikbrief leidde de politie naar de 57-jarige man. Hij zou al jarenlang een uitkering hebben ontvangen terwijl hij in hennep handelde.

Agenten kwamen hem op het spoor in de Bredastraat in Heerlen. In zijn auto troffen ze 2,5 kilo hennep, een pistool met munitie en ruim 5000 euro aan. De man werd aangehouden.

Bij een onderzoek in het huis waar de man woont met zijn vriendin, vonden agenten nog eens ruim 14.000 euro. Dit geld was verstopt in schilderijen en onder de vloerbedekking. Ook lagen pepperspray en drie stoomstootwapens en een machine om geld te testen in de woning. In een ander huis, waar hij handelde in hennep, lagen meer dan negenhonderd patronen voor een wapen.

  1. “Eindelijk een hulpmiddel waarmee ik beter om kan gaan met mijn artrose”
    Aangeboden door VGZ

    “Eindelijk een hulpmiddel waarmee ik beter om kan gaan met mijn artrose”

    Een rondje maken op zijn toerfiets, of sleutelen aan zijn klassieke Volvo. Twee hobby’s waar René Roering (54) graag zijn vrije tijd aan besteed. Maar door artrose in zijn knie gaat bewegen niet meer zo gemakkelijk. “Die gewrichtsslijtage heeft een behoorlijke impact op mijn dagelijkse bezigheden”, vertelt de getrouwde vader van drie kinderen. “De pijn in mijn knie is soms ondraaglijk.”