Volledig scherm
Prinses Ariane. © anp

Prinses Ariane viert negende verjaardag

Prinses Ariane is zondag jarig en viert haar negende verjaardag. Ariane is het derde kind van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze is derde in de lijn van troonsopvolging.

Volledig scherm
© ANP

Prinses Ariane woont samen met haar ouders en zussen Amalia (12) en Alexia (10) in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Ze gaat naar de Bloemcampschool. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst mag ze graag paardrijden, hockeyen, tekenen en pianospelen.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft niet bekendgemaakt hoe de prinses haar verjaardag viert.

Prins Floris
Behalve Ariane is er nog een lid van de koninklijke familie jarig zondag. Prins Floris, de neef van koning Willem-Alexander viert ook een feestje. De vierde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven blaast zondag 41 kaarsjes uit.

  1. YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedserieus’

    YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedseri­eus’

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, staan vandaag voor de rechter. Ze zijn aangeklaagd wegens het bewust binnentreden van verboden terrein in overleg met anderen, een daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid. Zelf doen ze het af als een onschuldige aangelegenheid, maar de Amerikanen nemen de zaak bloedserieus.