Volledig scherm
PVV-leider Geert Wilders © anp

PVV dient wet in die associatieverdrag kan blokkeren

PVV-leider Geert Wilders dient dinsdag een initiatiefwet in die moet leiden tot het intrekken van de wet die goedkeuring geeft aan het Europese associatieverdrag met Oekraïne. Tijdens het referendum vorige week woensdag stemde 61 procent tegen het verdrag.

Wilders wil dat de Raad van State het voorstel tijdens een spoedprocedure behandelt. Volgens de PVV-leider is het onacceptabel dat het kabinet pas mogelijk in september met een reactie komt op het raadgevende referendum.

Een normale procedure bij een dergelijke wet duurt twee tot drie maanden, waarna de Tweede Kamer door middel van een stemming de wet goedkeurt of juist afschiet door erover te stemmen.

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.