Volledig scherm
Raymond de Roon (PVV) © anp

PVV woest over tweet van ambassadeur

De Nederlandse ambassadeur in Denemarken, Henk Swarttouw, heeft op twitter zijn excuses aangeboden aan Geert Wilders. Gisteravond stuurde de diplomaat een tweet waarin hij het ‘good news’ noemt dat VVD-leider Mark Rutte geen coalitie wil vormen met de PVV. Wilders heeft de excuses geretweet.

De ambassadeur stuurde de tweet gisteravond, voorzien van een link naar een artikel van de Amerikaanse nieuwssite Newsweek, waarin aandacht wordt besteed aan de uitspraken van Rutte van afgelopen weekend. ‘No more “feeding the beast”’, schreef Swarttouw – op twitter bekend als @copenhenken – erbij. Swarttouw zegt nu dat hij zijn taalgebruik niet gepast is en dat het niet zijn bedoeling is om zich te mengen in de verkiezingscampagne.

Kamervragen

De PVV reageerde woest over die tweet. PVV-Kamerlid Raymond de Roon heeft vanochtend Kamervragen gesteld aan minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Volgens hem laat de ambassadeur zich ook denigrerend uit over ‘miljoenen Nederlanders die achter de PVV staan’.

De Roon wil dat Koenders Swarttouw aanspreekt op zijn tweet en voorkomt dat dit in de toekomst nog een keer gebeurt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement