Burgemeester Gebben staat bij het ongeluk op de Utrechtseweg in Arnhem
Volledig scherm
Burgemeester Gebben staat bij het ongeluk op de Utrechtseweg in Arnhem © AD/Timo Bouman/Persbureau Heitink

Renkumse burgemeester helpt scooterrijder na val

De Renkums burgemeester Jean Paul Gebben, die onlangs negatief in het nieuws kwam vanwege een uit de hand gelopen stapavond, raakte woensdagmiddag op de Utrechtseweg in Arnhem indirect betrokken bij een verkeersongeval.

Burgemeester Gebben van Renkum
Volledig scherm
Burgemeester Gebben van Renkum © AD/Gelderlander

Een 20- tot 25-jarige scooterrijder had te laat in de gaten dat voor hem de auto's stilstonden, waarna hij remmend ten val kwam. Pal achter de auto van Gebben. ,,Ik zag hem niet, maar hoorde hem alleen onderuit gaan", aldus Gebben.

Hevig geschrokken
De geschrokken burgemeester ontfermde zich over de jongeman. De scooterrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Hij was aanspreekbaar. Gebben heeft de moeder van de jongen telefonisch over het ongeval ingelicht.

De politie kon nog geen bijzonderheden over het ongeval melden. De Renkumse burgervader was niet direct bij het ongeluk betrokken, Zijn Alfa Romeo heeft dan ook geen zichtbare schade, zo vertelt een woordvoerder tegen de Gelderlander.

Foto op social media
Burgemeester Gebben haalde onlangs het nieuws, nadat een foto van hem en een 17-jarige vriendin van zijn zoon op social media opdook. Gebben had in de nacht van zaterdag 27 februari op zondag 28 februari te veel gedronken en ging rond 01.30 uur op straat onderuit. Het meisje op de foto zou slechts afscheid van Gebben hebben genomen. Een agent bracht hem naar een taxi, waarmee hij naar huis is gegaan.

Gebben vindt zelf dat hij 'een grote stommiteit' heeft begaan, waar hij 'veel spijt' van heeft. Hij 'betreurt' het enorm. ,,Als vader en als burgemeester moet je niet aangeschoten of dronken op de Korenmarkt rondlopen,'' aldus Gebben. Hij dronk naar eigen zeggen drie of vier glazen bier, een 'vader-zoon-shotje' en twee borrels in een studentensociëteit.

Achteraf bleek dat Gebben, terwijl hij aangeschoten was, een oproepdienst had. Hij was tijdens zijn stapavondje verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Gebben had, wegens ziekte van een wethouder, de bewuste avond dienst. De burgemeester zei echter de roosterwijziging vergeten te zijn, mede omdat hij de week ervoor al piketdienst had gedraaid. Die bewering bleek niet te kloppen, aangezien wethouder Ruwhof in dat weekeinde oproepdienst had.