Volledig scherm
© REUTERS

Run-DMC claimt miljoenen van Amazon en Walmart

De Amerikaanse rapgroep Run-DMC eist 47 miljoen euro van Amazon en online supermarktketen Walmart vanwege het schenden van auteursrechten. Dat meldt TMZ.

De webwinkels zouden onder andere het logo en de naam van de legendarische rapformatie hebben gebruikt, zodat het leek alsof de groep achter de promotie zat. Het gaat volgens de advocaten van de Amerikanen om producten die als de stijl van Run-DMC worden aangeprezen, zoals hoedjes en zonnebrillen.

Amazon en Walmart zouden op deze manier willen meeliften op de naam en het succes van de hiphoppers. De hiphoppers eisen een schadevergoeding van maar liefst 47 miljoen euro van Amazon en Walmart.

Contract

De formatie begon in 1981. Ze werden beroemd om hun muziek- en kledingstijl. Zo sloten ze een contract ter waarde van 1,6 miljoen dollar met Adidas, die de klassieke witte sneakers met zwarte strepen die de rappers droegen, opnieuw uitbracht met de merknaam Run-DMC. 

Amazon en Walmart hebben nog niet gereageerd op de aanklacht.

 1. Nederlandse onderzoeker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 2. Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermee

  Doodsbe­drei­gin­gen na bakfiets­dra­ma: Doneer­fonds kapt ermee

  De eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.