Volledig scherm
© REUTERS

Run-DMC claimt miljoenen van Amazon en Walmart

De Amerikaanse rapgroep Run-DMC eist 47 miljoen euro van Amazon en online supermarktketen Walmart vanwege het schenden van auteursrechten. Dat meldt TMZ.

De webwinkels zouden onder andere het logo en de naam van de legendarische rapformatie hebben gebruikt, zodat het leek alsof de groep achter de promotie zat. Het gaat volgens de advocaten van de Amerikanen om producten die als de stijl van Run-DMC worden aangeprezen, zoals hoedjes en zonnebrillen.

Amazon en Walmart zouden op deze manier willen meeliften op de naam en het succes van de hiphoppers. De hiphoppers eisen een schadevergoeding van maar liefst 47 miljoen euro van Amazon en Walmart.

Contract

De formatie begon in 1981. Ze werden beroemd om hun muziek- en kledingstijl. Zo sloten ze een contract ter waarde van 1,6 miljoen dollar met Adidas, die de klassieke witte sneakers met zwarte strepen die de rappers droegen, opnieuw uitbracht met de merknaam Run-DMC. 

Amazon en Walmart hebben nog niet gereageerd op de aanklacht.

  1. Bocca Coffee: hoe de koffie omzet in 5 jaar verdubbelde
    Aangeboden door New10

    Bocca Coffee: hoe de koffie omzet in 5 jaar verdubbel­de

    Na een bliksemstart met zijn Amsterdamse bedrijven Bocca Coffee en Trabocca stuitte ondernemer Menno Simons zo’n vijf jaar geleden op barrières. Concurrentie kwam op, terwijl Bocca kampte met een gebrek aan structuur en strategie. Simons vertelt hoe hij zijn business naar de volgende fase hielp: door het maken van moeilijke keuzes. ,,Het uitkopen van mijn broer was een moeilijke beslissing, maar beter voor ons beiden.”