Volledig scherm

Scheveningen, dé plek voor de thuisblijvers

The Hague Marketing Bureau (PARTNERBIJDRAGE)Waarom strand en zee opzoeken in het buitenland als we in Nederland het mooiste strand van Europa hebben? Wist je dat Den Haag 11 kilometer kust heeft? Brede zandstranden met heerlijk rustige stukken en delen waar meer gebeurt. Scheveningen is een plek waar van alles te doen is. Loop één van de surfscholen binnen en neem een golfsurfles of huur een SUP-board en ga suppen (stand up paddling). De vernieuwde boulevard leent zich perfect om met een skateboard of skates te berijden of gewoon lekker struinen langs de strandtenten, restaurants en het Kurhaus. Bezoek SEA LIFE of het museum Beelden aan Zee. Ga je De Pier op, dan word je verrast door de kleurrijke foodtrucks waar de lekkerste drankjes en hapjes te krijgen zijn. Loop via het bovendek naar het eind van De Pier en zie hoe durfals een bungy jump maken vanaf de toren. Een mooi uitzicht over zee en stad heb je als je een ritje maakt in het reuzenrad.

A Night Out aan zee

Volledig scherm

Scheveningen biedt veel op het gebied van uitgaan. Deze maanden zijn er festivals en organiseren strandtenten feesten. Het festival Holland Feest Aan Zee op 2 augustus laat je meezingen op Nederlandstalige knallers. Artiesten die daar optreden zijn onder andere Anita Meyer, Django Wagner en Samantha Steenwijk. Schollenpop brengt op 3 augustus meer het ruigere gitaarwerk. Daar zie je optredens van onder andere Tim Akkermans, EUT, Suburbs en Vandenberg’s MoonKings, de nieuwe band van Whitesnake’s Ad van den Berg. Ook foodfestival Trek weet weer zijn weg te vinden naar het Westbroekpark van 30 augustus tot en met 1 september. Op de boulevard beleef je een compleet avondje uit bij het net gerenoveerde Crazy Piano’s. Heb je zin om een gokje te wagen, dan bezoek je het casino.

Scheveningse haven

De Scheveningse haven bestaat uit meerdere havens. In de eerste haven staat de beroepsvisserij centraal. Per jaar wordt hier negenduizend ton vis verhandeld. Elke eerste vrijdagochtend van de maand kan je een kijkje achter de schermen krijgen. Om 6:30 uur word je, onder leiding van een gids, in een tour van 1,5 uur meegenomen over deze bijzondere visafslag. Wat maakt Scheveningen uniek? Welke vissoorten worden er aangevoerd? Hoe wordt de vis gesorteerd? Hoe werkt het veilen? En waar gaat al die vis naartoe? Kijk voor alle praktische informatie op de site.

De tweede haven is een jachthaven waar veel restaurants zich langs de kades hebben gevestigd. Gezellige terrassen en goed eten in een echte havenambiance.

Volledig scherm

Ontdek duingebied Meijendel

Meijendel is het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland en is onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Het prachtige natuurgebied strekt zich uit tussen Scheveningen, Den Haag en Wassenaar en bestaat overwegend uit open duinlandschap, waterpartijen, bossen en kilometers lang zandstrand. Midden in het natuurgebied bevinden zich het bezoekerscentrum van drinkwaterbedrijf Dunea, pannenkoekenboerderij ‘Meyendel’ en kinderspeelplaats Monkeybos. Meijendel garandeert uren wandel- en fietsplezier voor jong en oud! Voor wandelaars zijn er in de Meijendelvallei verschillende wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes leiden. Fietsers kunnen via de hoofdroute, onderdeel van langeafstandfietsroute LF1, van Scheveningen naar de Wassenaarse Slag en Katwijk fietsen.

Kijk voor meer tips op de website.

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’