Volledig scherm
Clarence Seedorf. © afp

Seedorf werpt aantijgingen in Panama Papers van zich af

Oud-voetballer Clarence Seedorf verwerpt de aantijgingen dat hij is betrokken bij illegale praktijken die worden genoemd in de Panama Papers. Seedorfs woordvoerster heeft dat laten weten aan de NOS.

Vanochtend meldden de dagbladen Trouw en het FD dat honderden Nederlanders worden genoemd in de stukken, onder wie de voormalig stervoetballer.

Seedorf noemt de aantijgingen via zijn woordvoerster 'onverantwoorde journalistiek'. ,,Het artikel lijkt iets te insinueren dat er niet is. Seedorf heeft zijn eigen geld geïnvesteerd in het team en heeft er zelfs geld op verloren. Van enige illegale deals of contracten is Seedorf niet op de hoogte'', aldus zijn woordvoerster.

Sponsorcontract
In het artikel wordt geschreven over het sponsorcontract dat Seedorf sloot met het motorraceteam dat hij in 2003 oprichtte. De overeenkomst met de Italiaanse juwelier Morellato leverde het team 640.000 euro op.

Het contract zou daarna een aantal malen zijn doorverkocht via een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden. Uiteindelijk werd het drie miljoen euro waard. Onduidelijk is volgens Trouw of het verschil, 2,4 miljoen euro, naar Seedorf ging of naar twee compagnons van hem.

,,Het lijkt erop dat iemand een verhaal heeft willen maken, want we zijn maar één keer benaderd en hebben geantwoord, in tegenstelling tot wat vermeld staat in het artikel", aldus Seedorfs woordvoerster.

  1. Overheidssubsidie Depressiegala blijkt niet gebruikt voor aanpak depressies

    Overheids­sub­si­die Depressie­ga­la blijkt niet gebruikt voor aanpak depressies

    De 350.000 euro overheidssubsidie die de Nederlandse Mental Health Foundation (MHF) in 2017 kreeg voor de organisatie van het Depressiegala en het opzetten van een voorlichtingscampagne op scholen over geestelijke problemen, blijkt vooral gebruikt voor het betalen van directie, management, locatiehuur, catering, externe deskundigen, sprekers en gastvrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van de NPO-actualiteiten rubriek Nieuwsuur.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
29'
0-0
RKC WaalwijkRKC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-1
Sparta RotterdamSPA
away logo