Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Seizoen is niet ineens geslaagd

Columnist Willem van Hanegem vindt dat Feyenoord als regerend kampioen dit seizoen meer had moeten brengen. 'In mijn tijd vonden we die beker helemaal niet zo interessant.' 

Quote

Eén aanval over drie schijven en iedereen staat op de banken

Natuurlijk is het mooi dat Feyenoord de beker heeft gewonnen, maar ik hoop toch niet dat iedereen nu gaat roepen dat het seizoen alsnog geslaagd is. Want als je het mij vraagt is dat niet het geval. Als regerend kampioen had Feyenoord veel meer moeten brengen dit jaar. Dat de ploeg, ondanks al die aankopen, nooit heeft meegestreden om de titel, is gewoon niet goed te praten. Daar verandert de winst van de beker helemaal niets aan. In mijn tijd vonden we die beker en ook de Super Cup helemaal niet zo interessant. Terecht, het draait maar om één ding en dat is het kampioenschap.

Van het spel heb ik niet echt kunnen genieten, maar wel van de sfeer in het stadion. Ik kijk de wedstrijden vaak thuis voor de televisie, maar gisteren was ik weer eens in de Kuip. Eigenlijk zou ik met mijn kleinzoon gaan, maar dat ging uiteindelijk niet door. Met hem vind ik het leuk om naar het stadion te gaan omdat hij natuurlijk wel een Feyenoorder moet worden. Over de schoonheid van de Kuip raak je niet uitgepraat. Dat stadion is gewoon één brok voetbal. Geweldig. Daar kan ik echt van genieten. Nog altijd.

Feyenoord had wel de mazzel dat AZ er niets van bakte. Dat het steeds tegen de zogenaamde topclubs fout gaat, zal me allemaal worst zijn. Het gaat me er vooral om dat ze niet durfden te voetballen. Daar was ik vooraf juist zo benieuwd naar: durven ze te spelen zoals ze dit jaar een paar keer leuk hebben gedaan? Nee dus.

  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.