Een verlaten V&D in Utrecht.
Volledig scherm
Een verlaten V&D in Utrecht. © anp

Sommige V&D's mogelijk tijdelijk weer open

Sommige van alle 62 gesloten panden van V&D worden misschien tijdelijk heropend om de restanten te kunnen verkopen. Welke panden mogelijk een faillissementsverkoop houden, is nog niet duidelijk. Wel wordt de vestiging in Den Bosch genoemd als optie.

Quote

Het is handiger om de restvoorra­den van alle vestigin­gen samen te brengen in een aantal winkels, zodat we niet overal personeel hoeven in te huren

Woordvoerder van de curatoren

,,Een aantal panden tijdelijk openen om restanten te verkopen is een van de scenario's die worden bekeken'', zegt woordvoerder van de curatoren Edwin van Wijk tegen het AD.

De curatoren verkopen voorraden aan opkopers, die bijvoorbeeld alle koffers of kinderkleding willen. Voor de restanten die dan nog overblijven, zou verkoop in een deel van de V&D-panden volgens hun woordvoerder een optie kunnen zijn, net als bijvoorbeeld een veiling of verkoop via outletcentra.

Den Bosch
Kandidaat voor een tijdelijke uitverkoop is de V&D-winkel in Den Bosch, meldt Brabants Dagblad. Volgens Jan van Mortel, eigenaar van het pand in Den Bosch, moet een eventuele heropening plaatsvinden in april en worden winkelrestanten uit de filialen van Uden en Oss uitgestald. Die woorden zijn 'voor eigen rekening' van Van Mortel, reageert curatorenwoordvoerder Van Wijk. Hij kan nog niet zeggen welke winkels mogelijk zullen openen.

Het hoofdkantoor van V&D in Amsterdam.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van V&D in Amsterdam. © anp

V&D ging eind vorig jaar failliet. Een doorstart mislukte half februari. Ongeveer vijftig van de om en nabij zestig restaurants van dochterbedrijf La Place zijn overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo Groep.

Veel voormalige medewerkers van het warenhuis V&D zijn vrij positief gestemd over hun baankansen. Dat stelt EenVandaag dinsdag. De actualiteitenrubriek ondervroeg zeshonderd ex-personeelsleden. Een kwart heeft al een baan gevonden. Zes op de tien zijn drie weken na het faillissement nog werkloos, maar van hen verwachten zeven op de tien binnen een half jaar een baan te hebben.